Η Γιουβέντους ανακοινώνει την επίσημη δήλωση για την Super League

Η Γιουβέντους έχει γίνει η τελευταία «ιδρυτική λέσχη» που εκδίδουν τη θέση τους σχετικά με την αμφιλεγόμενη Ευρωπαϊκή Super League.

Η Γιουβέντους εμμένει στην ιδέα της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Super League, αν και έχουν παραδεχτεί ότι το τρέχον έργο είναι απίθανο να υλοποιηθεί στην τρέχουσα μορφή του.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, μόνο οι Μίλαν, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Βαρκελώνη παρέμειναν από τις 12 ομάδες ιδρυτών που ανακοίνωσαν το προτεινόμενο τουρνουά το βράδυ της Κυριακής.

Η Ίντερ αποσύρθηκε από το τουρνουά την Τετάρτη, ενώ η Μίλαν δημοσίευσε μια ασαφή δήλωση η οποία είχε ληφθεί ευρέως καθώς έκανε το ίδιο. Οι Μπιανκονέρι ακολούθησαν τους Ροσονέρι με δική τους δήλωση.

Ανέγραφε: «Αναφορικά με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η Football Club της Juventus S.p.A. στις 19 Απριλίου 2021, σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία της Super League, και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, ο εκδότης αποσαφηνίζει ότι γνωρίζει το αίτημα και τις προθέσεις που εκφράστηκαν διαφορετικά από ορισμένους συλλόγους να αποχωρήσουν από αυτό , αν και οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων δεν έχουν ολοκληρωθεί.»

«Στο πλαίσιο αυτό, ενώ η Γιουβέντους παραμένει πεπεισμένη για την ευρωστία των αθλητικών, εμπορικών και νομικών χώρων του έργου, πιστεύει ότι επί του παρόντος υπάρχουν περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί το έργο με τη μορφή που είχε αρχικά σχεδιαστεί».

«Η Γιουβέντους παραμένει προσηλωμένη στην επιδίωξη της δημιουργίας μακροπρόθεσμης αξίας για την Εταιρεία και ολόκληρη την ποδοσφαιρική βιομηχανία».

Ωστόσο, η Juve εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να βρει ένα λειτουργικό μοντέλο τύπου Super League για να εξερευνήσει στο μέλλον.