Η Γερμανία έδωσε τεράστιο διπλό χτύπημα μπροστά από την αναμέτρηση της Αγγλίας

Οι τέσσερις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές έχασαν δύο βασικούς άνδρες εν όψει των αγώνων του UEFA Nations League αυτού του μήνα.

Ο Γερμανός αρχηγός Μανουέλ Νόιερ και ο μέσος Λεόν Γκορέτσκα βγήκαν θετικοί στο COVID-19.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) επιβεβαίωσε την έκβαση των δοκιμών του δίδυμου της Μπάγερν Μονάχου. Και οι δύο παίκτες εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο της ομάδας ως αποτέλεσμα, αφήνοντας τη Γερμανία σε μια καθυστερημένη εξόρμηση για να βρει αντικαταστάτες.

«Ο Leon Goretzka (27) και ο Manuel Neuer (36) βρέθηκαν θετικοί για τον Coronavirus το πρωί της Τετάρτης», ανέφερε δήλωση της DFB.

«Και οι δύο εθνικοί παίκτες από την FC Bayern Munchen απομονώθηκαν και θα εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο της ομάδας. Λόγω μιας θετικής δοκιμής κορωναϊού σε έναν από τους ιδιωτικούς κύκλους των παικτών, η ιατρική ομάδα διεξήγαγε μια ταχεία δοκιμή αντιγόνου σε ολόκληρη την εθνική ομάδα.

«Όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ και της ομάδας πρέπει να είναι αρνητικοί πριν ταξιδέψουν. Οι επιβεβαιωμένες επαφές και των δύο παικτών θα ελέγχονται καθημερινά.»

Ο κάτοχος του Hoffenheim Oliver Baumann εντάχθηκε στην ομάδα του Hansi Flick και ένας άλλος παίκτης πιθανότατα θα κληθεί αργότερα την Τετάρτη.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τους ηγέτες του Ομίλου Α3 Ουγγαρία στη Λειψία την Παρασκευή στο Nations League. Μετά θα επισκεφτούν την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ την επόμενη Δευτέρα.