«Η Γαλλία είναι υπό θετική πίεση» — Ο θρύλος του Bleus αναπτύσσει υποστήριξη

Πριν από ένα φωτιστικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο πρώην θρύλος του Les Bleus πιστεύει ότι η Γαλλία βρίσκεται υπό θετική πίεση.

Σύμφωνα με τον Robert Pires, η Γαλλία υφίσταται «θετική πίεση» στο Euro 2020 αυτή τη στιγμή. Αν οι άνδρες του Didier Deschamps είναι σε θέση να νικήσουν την Ελβετία απόψε, θα προκριθούν για τους τελευταίους οκτώ του διαγωνισμού.

Πολλοί θέλουν Les Bleus στην εξουσία μέχρι τον τελικό και ελπίζουμε να ανταπεξέρχονται για την αγωνία του 2016 εναντίον της Πορτογαλίας. Στην πραγματικότητα, ο Pires είναι πεπεισμένος ότι η εθνική του ομάδα θα εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες γύρω από αυτό το τουρνουά.

«Νομίζω ότι είναι θετική πίεση», είπε ο θρύλος του Bleus στο Goal. «Η Γαλλία είναι στην αγαπημένη θέση, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες με καλή ικανότητα. Είδαμε την Ιταλική ομάδα.»

«Πολλοί άνθρωποι επικρίνουν την Ισπανία και πιστεύω ότι έχουν καλό επίπεδο και ποιότητα».

Αν ρίξετε μια ματιά στο διάγραμμα των προκριμάτων, η Γαλλία είναι στα πρόθυρα να επιτεθεί στους γείτονές της, την Ισπανία, που παίζουν εναντίον της Κροατίας. Και Pires επιθυμεί μια σύγκρουση αυτών των βαρέων βαρών, έχοντας παίξει με La Roja πίσω στο Euro 2000.

«Αυτό θα σήμαινε ότι και οι δύο ομάδες τα πάνε καλά», πρόσθεσε ο πρώην σταρ της Arsenal. «Θα παλέψουν για τον τελικό και για το κύπελλο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά ελπίζω ότι θα υπάρξει [αγώνας Γαλλίας κατά Ισπανίας].»

«Η Ισπανία έχει πολύ καλούς παίκτες για μένα και κάθε φορά που παίζουμε με την Ισπανία γνωρίζουμε ότι είναι πολύ περίπλοκο. Στο Euro 2000 ήταν πολύ δύσκολο, διότι στο πεδίο υπήρχε πολύ καλή ποιότητα, και ελπίζουμε ότι θα συναντηθούμε με την Ισπανία».