Η Βραζιλία εκφράζει δυσαρέσκεια κατά της απόφασης της CONMEBOL

Μετά τη σημαντική απόφαση της CONMEBOL να αλλάξει τους οικοδεσπότες του 2021 Copa America, η ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της.

Η διεθνής ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας έχει χτυπήσει την CONMEBOL για την απόφασή τους να αλλάξουν την τοποθεσία Copa America. Αποδέχτηκαν τις εξαναγκαστικές ευθύνες που τους έφερε η Νοτιοαμερικάνικη ποδοσφαιρική οντότητα.

Αν δεν το γνωρίζατε, η Αργεντινή και η Κολομβία ήταν οι αρχικοί συν-οικοδεσπότες της Copa America 2021. Ωστόσο, η τελευταία απομακρύνθηκε στις 20 Μαΐου λόγω των διαδηλώσεων που συμβαίνουν στη χώρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η CONMEBOL παρέδωσε όλη την εργασία μόνο στην Αργεντινή. Ωστόσο, έπρεπε να αφαιρεθούν λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στο έθνος. Κατά συνέπεια, το διοικητικό όργανο ονόμασε τη Βραζιλία ως τους νέους οικοδεσπότες του τουρνουά.

Μετά τη νίκη της ομάδας με 2-0 επί του Εκουαδόρ την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του Selecao Casemiro υπαινίσσεται ότι ολόκληρη η ομάδα μαζί με τον προπονητή τους Tite ήταν κατά αυτής της απόφασης. Ωστόσο, η ομάδα της Βραζιλίας έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα.

«Όταν γεννιέται ένας Βραζιλιάνος, γεννιέται ένας ανεμιστήρας», αναφέρει η δήλωση. «Και για περισσότερους από 200 εκατομμύρια θαυμαστές γράφουμε αυτό το γράμμα για να εκφράσουμε τη γνώμη μας για το αποτέλεσμα της Copa America.»

«Είμαστε μια συνεκτική ομάδα, αλλά με διαφορετικές ιδέες. Για πολλούς λόγους, ανθρωπιστικούς ή επαγγελματίες, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη συμπεριφορά που επέδειξε η CONMEBOL σχετικά με την Copa America.»

«Όλα τα πρόσφατα γεγονότα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπήρξε ανεπαρκής διαδικασία.»

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να γίνει πολιτική συζήτηση. Γνωρίζουμε τη σημασία της θέσης μας — παρακολουθούμε ό, τι δημοσιεύεται από τα μέσα ενημέρωσης, είμαστε παρόντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπαθούμε επίσης να αποφύγουμε την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων με τα ονόματά μας χωρίς τα πραγματικά γεγονότα».

«Τέλος, θυμόμαστε ότι είμαστε εργαζόμενοι, επαγγελματίες ποδοσφαίρου. Έχουμε μια αποστολή να επιτύχουμε φορώντας την ιστορική κίτρινη και πράσινη φανέλα των πέντε φορές παγκόσμιων πρωταθλητών.»

«Είμαστε κατά της οργάνωσης της Copa America, αλλά ποτέ δεν θα πούμε όχι στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας».