Η Βαρκελώνη σχεδιάζει να συνδέσει το εφηβικό αστέρι με μια υψηλότερη ρήτρα απελευθέρωσης

Ο Γκάβι έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το συμβόλαιό του, ενώ η Βαρκελώνη φροντίζει να αποκρούσει πιθανούς μνηστήρες.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη τον Αύγουστο, ο Gavi έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές παραστάσεις για την Μπλαουγκράνα.
Ο 17χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει κληθεί ποτέ στην εθνική ομάδα της Ισπανίας τον περασμένο μήνα. Καθώς ο Γκάβι συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Camp Nou, η Βαρκελώνη προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον του στο κλαμπ.

Σύμφωνα με τον Μούντο Ντεπορτίβο, οι Καταλανοί είναι πρόθυμοι να αυξήσουν τη ρήτρα απελευθέρωσης του Γκάβι. Το συμβόλαιο του παίκτη ισχύει μέχρι το 2023, αλλά ο σύλλογος είναι πρόθυμος να αποκρούσει τους μνηστήρες αυξάνοντας τη ρήτρα.

Επειδή ο Γκάβι είναι ακόμα ανήλικος, η Βαρκελώνη μπορεί να παρατείνει το συμβόλαιό του μόνο για τρία χρόνια. Αυτό δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα για το Blaugrana εφ ‘όσον ο παίκτης έχει μια ρήτρα απελευθέρωσης αρκετά υψηλή.

Η Gavi διαθέτει σήμερα ρήτρα απελευθέρωσης 50 εκατ. ευρώ, η οποία καθιστά τον σύλλογο ευάλωτο έναντι πιθανών προσπαθειών να βραβεύσει τον νεαρό που θα απονεμηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Καταλανοί σχεδιάζουν να αυξήσουν τη ρήτρα απελευθέρωσης στα 500 εκατ. ευρώ, παρόμοια με τον συμπαίκτη U19 του Γκαβί Νίκο Γκονζάλες. Αυτό θα θέσει Gavi πίσω από τον Pedri και τον Ansu Fati, οι οποίοι αμφότεροι έχουν ρήτρες απελευθέρωσης 1B €1B.