Η Βαρκελώνη αποκαλύπτει τον επόμενο οικονομικό στόχο μετά από ένα τεράστιο κέρδος

Σε μια συγκέντρωση στο κατάστημα Barca στη Las Ramblas, η Βαρκελώνη μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με το τρέχον εισόδημά της.

Η Βαρκελώνη κατέγραψε κέρδη 98 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2021/22 και αναμένεται να βγάλει 271 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα εκστρατεία.

Είναι η πρώτη φορά που οι Μπλαουγκράνα έχουν κέρδος από την πανδημία COVID-19 το 2020. Σε επίσημη δήλωση, ο σύλλογος ανέφερε ότι είχε τζίρο €1.017 δισ. το 2021/22. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα κέρδος €98 εκατομμύρια, το οποίο είναι αξιοσημείωτο λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της Barca πριν από ένα χρόνο.

Το 2020/21, η Βαρκελώνη κατέγραψε ζημίες άνω των 400 εκατ. ευρώ και δεν μπόρεσε να υπογράψει νέο συμβόλαιο για τον Lionel Messi σύμφωνα με τους κανόνες FFP της LaLiga.

Σήμερα, ωστόσο, οι 26 φορές Ισπανοί πρωταθλητές βγάζουν κέρδος και προσθέτουν νέες εγγραφές στις τάξεις τους, παρά τους οικονομικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να προκαλούν συχνά καθυστερήσεις στην εγγραφή.

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων των συλλόγων υπήρξε βασικός παράγοντας πίσω από αυτή την ανάκαμψη.

Η Βαρκελώνη έχει πουλήσει τα μερίδια των μελλοντικών δικαιωμάτων της στον τηλεοπτικό σταθμό LaLiga και την εσωτερική μονάδα παραγωγής μέσων, Barca Studios. Αρκετοί παίκτες συμφώνησαν επίσης να καταβάλουν περικοπές για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.

Αυτό επέτρεψε στην καταλανική πλευρά να δαπανήσει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για τους Robert Lewandowski, Raphinha και Jules Kounde.

Ο Franck Kessie, ο Andreas Christensen, ο Hector Bellerin και ο Marcos Alonso έφτασαν επίσης στο Καμπ Νόου με δωρεάν μεταφορά.

Αυτές οι νέες μεταγραφές βοήθησαν τη Βαρκελώνη να πάει αήττητη στο LaLiga μετά από έξι αγώνες. Οι άνδρες του Τσάβι Χερνάντεζ κάθονται δεύτεροι στην κατάταξη στους 16 πόντους, δύο βαθμούς πίσω από τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης.