Η Βαρκελώνη απειλεί με νομικές ενέργειες για διέρρευσε αρχεία του Lionel Messi

Λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις του Μέσι με τον Μπάρκα προέκυψαν στα ΜΜΕ την Τετάρτη.

Η Βαρκελώνη αντέδρασε στα έγγραφα που διέρρευσαν σχετικά με τις συνομιλίες του Lionel Messi με το σύλλογο το 2020.

Οι Καταλανοί ήταν κοντά στο να συνδέσουν την εικόνα της Αργεντινής σε μια νέα συμφωνία. Ωστόσο, οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις σύναψης συμβάσεων οδήγησαν τελικά στην κίνηση σοκ του Μέσι στο Παρίσι Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ελ Μούντο διέρρευσε τις ‘εννέα απαιτήσεις’ του Μέσι για ανανέωση της συμφωνίας του στο Καμπ Νόου την Τετάρτη.

Το ισπανικό outlet ισχυρίστηκε ότι η νέα συμφωνία κατέρρευσε λόγω δύο ανεκπλήρωτων αιτημάτων: Μείωση της ρήτρας αποδέσμευσης €700 εκατ. του Μέσι σε €10.000 και καταβολή μπόνους ανανέωσης €10 εκατ.

Η λέσχη έχει πλέον εκδώσει επίσημη δήλωση, δεσμευομένη να προστατεύσει το δικαίωμά τους από άτομα που διέρρευσαν τις πληροφορίες.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο El Mundo με τίτλο ‘Barca Leaks, τα μυστικά αρχεία της λέσχης’, η Βαρκελώνη εκφράζει αγανάκτηση για την εσκεμμένη διαρροή πληροφοριών που αποτελούν μέρος μιας νομικής διαδικασίας», αναφέρει δήλωση της λέσχης.

«Ο σύλλογος λυπάται για το γεγονός ότι τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχουν «πρόσβαση σε ένα τεράστιο αριθμό εγγράφων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποτελούν μέρος της έρευνας Barcagate» όταν αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω άρθρο δημοσιοποιεί έγγραφα που δεν έχουν καμία σχέση με την εν εξελίξει υπόθεση και η χρήση τους αποτελεί προσβολή για τη φήμη και την εμπιστευτικότητα του συλλόγου.

«Για το λόγο αυτό, και με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της Βαρκελώνης, το νομικό τμήμα του συλλόγου μελετά τα νομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν».