Η Βαρκελώνη ανακοινώνει νέο συμβόλαιο για τον αμυντικό αστέρων

Μετά από μήνες εκτεταμένης κερδοσκοπίας, ο Ronald Araujo και η Βαρκελώνη συμφώνησαν τελικά τους όρους για ένα νέο συμβόλαιο.

Η Βαρκελώνη ανακοίνωσε συμφωνία για παράταση της σύμβασης του Ronald Araujo στο σύλλογο για άλλα τρία χρόνια μέχρι το 2026.

Η προηγούμενη συμφωνία του 23χρονου ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι εκπρόσωποί του και η ομάδα διεξάγουν συνομιλίες για ανανέωση εδώ και μήνες. Η καθυστέρηση σε μια συμφωνία ώθησε να γίνει λόγος για πιο προσοδοφόρες προσφορές για τον παίκτη από τις λέσχες της Premier League, δηλαδή την Manchester United.

Αλλά ενώ ο Araujo θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολύ περισσότερα χρήματα στην Αγγλία, η επιθυμία του Ουρουγουάης να μείνει στη Βαρκελώνη δεν κλονίστηκε ποτέ.

Τώρα Barca έχουν επιβεβαιώσει μια συμφωνία για την παράταση της σύμβασης τριών ετών. Η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1 δις ευρώ. Ο Αραούχο θα υπογράψει τη συμφωνία την Παρασκευή κατά τη διάρκεια τελετής στο Καμπ Νόου μαζί με την πρόεδρο της λέσχης Τζόαν Λαπόρτα.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13:30 (CEST) τοπική ώρα στη Βαρκελώνη.

Ο Araujo εντάχθηκε στη Βαρκελώνη τον Αύγουστο του 2018 από την πλευρά της Ουρουγουάης Boston River για €4,70 εκατομμύρια.

Η Διεθνής Ουρουγουάη έχει γίνει αδιαμφισβήτητος τακτικός στην άμυνα της Μπλαουγκράνα τις τελευταίες δύο σεζόν. Έχει κάνει 78 εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, σκόραρε έξι γκολ και κέρδισε το Copa del Rey στο τελευταίο τρίμηνο.