«Η Βαρκελώνη έκανε λάθος που δεν πούλησε τον Μέσι’

Ο Αργεντινός παραμένει αναποφάσιστος για το μέλλον του στη Βαρκελώνη, προτρέποντας ένα πρώην αστέρι να χτυπήσει την απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου να μην τον πουλήσει.

Ο Ριβάλντο πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βαρκελώνης Josep Maria Bartomeu έκανε λάθος που δεν πούλησε τον Lionel Messi στο προηγούμενο παράθυρο μεταφοράς το καλοκαίρι.

Ένα 8-2 humping στην Μπάγερν Μονάχου στο Champions League την περασμένη σεζόν ώθησε τον Messi να παραδώσει ένα αίτημα μεταφοράς. Ήλπιζε να εκμεταλλευτεί μια ρήτρα στο συμβόλαιό του που θα του επέτρεπε να φύγει από το Καμπ Νόου δωρεάν. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι τη ρήτρα που λήγει νόμιμα τον Ιούνιο του 2020, ο Bartomeu εμπόδισε πιθανή έξοδο.

Αλλά, καθώς ο Μέσι μπορεί τώρα να ξεκινήσει συνομιλίες με άλλους συλλόγους σχετικά με μια δωρεάν καλοκαιρινή μεταφορά το 2021, ο Ριβάλντο πιστεύει ότι ο Μπαρτόμεου και το διοικητικό συμβούλιο του θα έπρεπε να έχουν εξαργυρώσει όσο είχαν την ευκαιρία.

«Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο έκανε λάθος που δεν πούλησε τον Messi ενώ ήταν ακόμα υπό σύμβαση», δήλωσε ο Rivaldo στην Betfair.

«Θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όταν τον πούλησε και έκανε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπεις πώς ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης θα φύγει δωρεάν από τη Βαρκελώνη σε μια εποχή που ο σύλλογος αντιμετωπίζει τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα.

«Για μένα, η αναχώρηση του Μέσι είναι αναπόφευκτη.»

Παρεμπιπτόντως, η Βαρκελώνη δημοσίευσε έκθεση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία αποκάλυψε βραχυπρόθεσμο χρέος ύψους 730 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις του συλλόγου, από την άλλη πλευρά, ανέρχονται σε ένα συγκλονιστικό 1,173 δις ευρώ.