Η αριστοκρατική αποχαιρετιστήρια χειρονομία του Willian σώζει την Άρσεναλ 20,5 εκατομμύρια λίρες

Η εποχή του Βραζιλιάνου στην Άρσεναλ ήταν μια απογοήτευση, αλλά τουλάχιστον έφυγε με το κεφάλι ψηλά με μια τελευταία αριστοκρατική χειρονομία.

Ο Willian έχει σώσει την Arsenal περίπου 20,5 εκατ. λίρες (€23,9 εκατ.) συμφωνώντας να τερματίσει το επικερδές συμβόλαιό του χωρίς να κοστίσει τίποτα στον σύλλογο.

Παρά το απογοητευτικό ξόρκι στα Εμιράτα, ο Willian είχε δύο σεζόν με συμβόλαιο 240.000 λίρες την εβδομάδα. Ο 33χρονος θα μπορούσε να μείνει στο Λονδίνο με το γλυκό του μισθό ή να ζητήσει μια μεγάλη πληρωμή. Αντ’ αυτού, διέλυσε το συμβόλαιό του και τώρα θα επανενταχθεί στην παιδική λέσχη Κορινθίων στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την Sky Sports, η απόφαση του Willian έσωσε την Άρσεναλ 20,5 εκατομμύρια λίρες και άφησε τους σκηνοθέτες του συλλόγου «έκπληκτους». Δέχεται ότι ο χρόνος του με τους Gunners δεν ήταν μια επιτυχία, αλλά ήθελε να φύγει με το κεφάλι του ψηλά.

Ο πρώην εξέδρας της Τσέλσι θα μειώσει το μισθό του 70% για να επιστρέψει στους Κορινθίους με δωρεάν μεταφορά και να τερματίσει μια περίοδο 14 ετών στην Ευρώπη.

Ένα μήνυμα αποχωρισμού

Μετά τη λήξη του συμβολαίου του τη Δευτέρα, ο Willian πήγε στο Instagram για να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Arsenal. Η διεθνής Βραζιλία παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και ζήτησε συγγνώμη σε ένα μακρύ μήνυμα. Αρνήθηκε επίσης ισχυρισμούς ότι η μετακόμιση του στο σύλλογο ήταν για «οικονομικούς λόγους».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Arsenal για την ευκαιρία που μου έδωσε και για το θερμό καλωσόρισμα που δέχτηκαν όλοι στο club», δημοσίευσε ο Willian στο Instagram.

» Δυστυχώς, τα πράγματα στο γήπεδο δεν πήγαν όπως όλοι σχεδιάζαμε και ελπίζαμε. Έλαβα πολλή κριτική, ειδικά από ορισμένα μέλη του Τύπου ότι είχα έρθει εδώ για οικονομικούς λόγους… Ελπίζω με τις ενέργειές μου σήμερα να εξηγήσω σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν συνέβη. Ελπίζω ότι διδάσκει κάποιους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να είναι τόσο γρήγοροι να κρίνουν και να δημιουργούν κακά περιβάλλοντα για να γίνουν σημαντικοί, παρόλο που δέχομαι ότι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού».

«Δεν συνέβη για μένα στην Άρσεναλ και λυπάμαι»

» Όλη μου την καριέρα έχω κάνει τα πάντα για να είναι το καλύτερο που μπορώ να είμαι πάντα θέλω να κερδίσω και το βρίσκω δύσκολο να δεχτώ ότι δεν το κάνω. Δυστυχώς, δεν συνέβη για μένα στην Άρσεναλ και λυπάμαι γι’ αυτό.

» Ήρθα στην Αγγλία το 2013 και απόλαυσα κάθε λεπτό του χρόνου μου εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στο δρόμο για να παίξω σε αυτό το υπέροχο πρωτάθλημα που είναι γεμάτο καρδιά και πνεύμα.

» Προς τους οπαδούς της Arsenal λυπάμαι που ποτέ δεν συναντηθήκαμε σωστά λόγω της πανδημίας, αλλά ξέρω ότι η επιθυμία σας για επιτυχία και η υποστήριξή σας για τον σύλλογο είναι απίστευτη, γι’ αυτό σας εύχομαι ό, τι καλύτερο για το μέλλον, γιατί το αξίζετε. Σε όλους τους άλλους που ασχολούνται με αυτή την ιστορική λέσχη, σας εύχομαι ό, τι καλύτερο για το μέλλον».