Η απέλαση του Benzema από τη Γαλλία θεωρούνταν «τεράστια σπατάλη»

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να πάρει το μυαλό του γιατί «ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο» δεν παίζει για την εθνική του ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Περέζ χτύπησε τους υπεύθυνους για την παράλειψη του Καρίμ Μπενζέμα από την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ο Benzema δεν έπαιξε κανένα ρόλο στον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Les Bleus το 2018, ενώ έμεινε εκτός ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016.

Ο επιθετικός έκανε τελευταία μια εμφάνιση στη διεθνή σκηνή από το 2014. Εξορίστηκε από την ομάδα μετά από κατηγορίες ότι είχε στείλει τον συμπαίκτη του Mathieu Valbuena για μια ταινία σεξ το 2015.

«Είναι μια τεράστια σπατάλη», δήλωσε ο Perez στην Ευρώπη 1. «Το να στερήσετε τον εαυτό σας από την παρουσία ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι μια κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

«Θα ήθελα να επισημάνω τη συμπεριφορά του, η οποία ήταν υποδειγματική. Εκτιμάται πολύ από τους συμπαίκτες του.

«Το Benzema αντιπροσωπεύει αξίες όπως ο επαγγελματισμός, η δέσμευση, η ταπεινοφροσύνη. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Benzema δεν έχει αποσταλεί ποτέ από το γήπεδο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν. Το μόνο που μπορώ να πω για τον Καρίμ είναι θετικό. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίζει στην ομάδα της Γαλλίας».

Ο Benzema σκόραρε 27 γκολ σε 81 εμφανίσεις με τη Γαλλία πριν την εξορία του από την ομάδα.