Η αντίδραση του Ντέιβιντ Μόγιες στο ντεμπούτο του Τζέσι Λίγκαρντ στο Γουέστ Χαμ

Μετά από ένα φανταχτερό ντεμπούτο ενάντια στην Aston Villa, ο Jesse Lingard πήρε μια βαθιά ανάλυση από τον David Moyes μόλις 48 ώρες μετά το παιχνίδι στο Villa Park.

Όταν ο David Moyes αποφάσισε να πάρει τον Jesse Lingard με ένα δάνειο από την Manchester United, ειλικρινά δεν ήξερε τι να περιμένει. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις ικανότητές του, τα πρόσφατα προβλήματα εκτός γηπέδου ήταν μια μεγάλη ανησυχία. Κανείς δεν είχε εξήγηση για το πότε θα μπορούσαμε να φέρουμε τον καλύτερο Τζέσι πίσω στην καλύτερη φόρμα του. Μετά το στήριγμα της περασμένης Τετάρτης στο Villa Park, ο παίκτης μπορεί τελικά να νιώσει ότι επιστρέφει αργά στον παλιό του εαυτό.

Ο David Moyes δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος με την προοπτική να έχει ένα παγκοσμίου κλάσης εξτρέμ υπό τις διαταγές του. Όπως όλοι γνωρίζετε, τα Σφυριά ήταν συνεπή αυτή τη σεζόν. Προσπαθούν να ολοκληρώσουν σε μια αξιοπρεπή θέση που μπορεί να τους φέρει να παίξουν ευρωπαϊκά τουρνουά το επόμενο έτος. Με έναν παίκτη όπως ο Lingard, ο Moyes είναι πεπεισμένος ότι αυτός ο στόχος είναι πολύ πιθανός αν η ομάδα παίξει στο επίπεδο που αναμένει. Όλα αυτά ξεκινούν με τη συνεισφορά του Τζέσι ως δανεικός.

Ο Μόγιες εξηγεί την τακτική λόγο για να υπογράψει Lingard.

«Τον υπογράψαμε λόγω του παιχνιδιού σύνδεσης, του ελέγχου του… μας έδωσε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη στην μπάλα», είπε ο Moyes του Manchester United δανείζεται μέσω Sky Sports. «Νομίζω ότι βοήθησε πολλούς παίκτες γύρω του να βελτιωθούν, ήταν σε θέση να τον βρουν, να τον πάρουν στην μπάλα. Πήρε τον εαυτό του σε μερικές θέσεις πυροβολισμού και νομίζω ότι αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τον βάλουμε σε μερικές καλές θέσεις επίθεσης τότε ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βρει τα αγαθά για εμάς και για κάποιους στόχους. Πάντα θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τα set-pieces — γιατί αν δεν το κάνετε, τότε θα έχετε πρόβλημα. Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος για την υπογραφή του Τόμας Σουτσέκ.

«Ο λόγος για την υπογραφή του ήταν ότι σκόραρε τα γκολ και την ικανότητά του να είναι παίκτης στο κέντρο, αν και προφανώς βοηθάει με το ανάστημά του. Αλλά έχουμε επίσης και μερικούς ταλαντούχους μικρούς παίκτες και τους χρειαζόμαστε για να είναι η δημιουργικότητα. Ένιωσα ότι ο Τζέσι θα μας έδινε ένα επιπλέον. Φέραμε τον Σαΐντ, φέραμε τον Τζάροντ Μπόουεν, και υπάρχει ο Πάμπλο Φόρναλς και ο Μανουέλ Λανζίνι που τα πάνε περίφημα. Ένιωσα ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε σε αυτό, ώστε να έχουμε ανταγωνισμό για τα μέρη και όταν χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό, έχω κάτι να επικαλεσθώ».