Η αμφιλεγόμενη σύγκριση της Pep Guardiola Sergio Aguero

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στα ισπανικά, ο Pep Guardiola έκανε μια σύγκριση που θα μπορούσε να είναι αμφιλεγόμενη για όλους τους Αργεντίνους.

Παρόλο που ο Sergio Aguero μπορεί να θεωρηθεί θρυλικός παίκτης από την εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, ο Pep Guardiola μπορεί να παρατράβηξε τον έπαινο του. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από την Αργεντινή που αξίζει να θυμόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δύο από αυτούς ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Ο Λέων Μέσι συνεχίζει να γράφει την ιστορία του στην Ισπανία, ενώ ο Μαραντόνα έγραψε τη δική του στην Ιταλία. Και παρά Sergio Aguero έγινε θρύλος στην Premier League, λέγοντας ότι κατέκτησε την Αγγλία θα μπορούσε να είναι η πολιτικά σωστή απάντηση.

Ο Guardiola προφανώς θα έλεγε κάτι καλό για τον τωρινό του παίκτη και την κληρονομιά που αφήνει στο Μάντσεστερ Σίτι. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι μέσα στους Top 5 καλύτερους ξένους παίκτες στην εποχή της Premier League. Αλλά βάζοντας τον πάνω από άλλα θρυλικά αστέρια όπως Drogba, Ronaldo, ή Henry είναι απλά πάρα πολύ για να χειριστεί. Επιπλέον, η σύγκριση του με Maradona και Messi είναι λίγο πάνω από την κορυφή μόνο κρίνοντας από την απάντηση από τους οπαδούς.

Οι άγριοι αξιώσεις του Γκουαρντιόλα για τον Σέρτζιο Αγκουέρο.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με το ESPN Brazil, ο Πεπ είπε την ακόλουθη δήλωση: «Θα έλεγα ότι οι αριθμοί του Aguero μιλούν από μόνοι τους. Ο Μαραντόνα ήταν από την Αργεντινή και κατέκτησε την Ιταλία. Ο Μέσι είναι επίσης από την Αργεντινή και κατέκτησε την Ισπανία. Ο Αγκουέρο κατέκτησε την Αγγλία. Οι αριθμοί του μιλούν από μόνα τους. Όταν εξακολουθείτε να έχετε αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα, όπως Aguero έχει, έχετε την τάση να κερδίζετε παιχνίδια από τον εαυτό σας αρκετά συχνά.

«Έπαιξε 380 αγώνες και σκόραρε 250 γκολ σε αυτό το σκληρό πρωτάθλημα, μέσα σε μια δεκαετία. Aguero, μαζί με Joe Hart, Kompany, David Silva, και άλλους παίκτες. Πήραν αυτό το κλαμπ από ένα μέρος και το έβαλαν σε άλλο επίπεδο. Και φτάσαμε αργότερα για να βρούμε αυτό: ένα πολύ καλύτερο κλαμπ. Τώρα, πρέπει να προσπαθήσουμε. Για να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να παίρνουμε το κλαμπ σε μεγαλύτερα ύψη».