Η αλήθεια πίσω από την απόφαση του Neymar να αποσυρθεί από τη Βραζιλία

Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να αναλύσουμε την αλήθεια πίσω από την απόφαση του Neymar να αποσυρθεί από την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο Neymar έριξε μια τεράστια βόμβα χθες αφού ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας μόλις τελειώσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό έρχεται ως σοκ για όλους λόγω της ηλικίας του Neymar (29). Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις έναν παίκτη να κρεμάει τις μπότες του στο διεθνές ποδόσφαιρο τόσο νωρίς. Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από αυτή την απόφαση, σωστά; Πιστεύουμε ότι έχουμε την απάντηση σε αυτό το εσπευσμένο κάλεσμα από έναν από τους καλύτερους παίκτες της Βραζιλίας την τελευταία δεκαετία.

Παρόλο που έχει ήδη μια απίστευτη καριέρα, ο Neymar αγωνιζόταν πάντα να κερδίσει ασημικά με τη χώρα του. Το μόνο βραβείο που έχει είναι το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκτός από αυτό, το αστέρι έχει χάσει μερικά τουρνουά Copa America και έχασε τον προηγούμενο τελικό εναντίον της Αργεντινής. Η ανακοίνωσή του ήρθε ακριβώς στη μέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Προκριματικά Βραζιλία περνάει αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι έκπληξη για κανέναν λόγω της έλλειψης δέσμευσης που έχουμε δει από τον Neymar τα τελευταία χρόνια.

Ο Neymar ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στα πρότυπα.

Μην μας παρεξηγήσετε, πιστεύουμε ότι ο Neymar είναι ένας κορυφαίος 10 παίκτης στον κόσμο την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, το ταλέντο του πάντα μας έκανε να αισθανόμαστε ότι είχε ό, τι χρειαζόταν για να κυριαρχήσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η εποχή του Μέσι και του Ρονάλντο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που το αστέρι της Βραζιλίας δεν κατάφερε ποτέ να το κάνει σε όλη τη διαδρομή. Ήταν μέρος του βάθρου δύο φορές, αλλά ποτέ δεν έφτασε εκεί που ήθελε. Η απόφασή του να παίξει στο PSG μετά την αναχώρησή του από την FC Barcelona υποτίθεται ότι ήταν ο τρόπος για να κερδίσει το Ballon d’Or.

Αλλά παίζοντας μαζί με τον Kylian Mbappe τον έκανε να παίξει και το δεύτερο βιολί για τον Γάλλο. Είναι σαν το πεπρωμένο να μην ήθελε ο Neymar να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Επίσης, όλη η πίεση εναντίον του πρέπει να είναι στραγγιστή για κάθε παίκτη. Η πρόσφατη δήλωσή του απέδειξε ότι κουράστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και η επιθυμία του είναι να ξεκουραστεί. Το να αποσυρθεί από την εθνική του ομάδα θα φέρει μόνο περισσότερη κριτική, αλλά ο Neymar δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι ‘αυτό. Αν ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά και τους τίτλους του, έχει καλύτερη καριέρα από το 90% των άλλων ποδοσφαιριστών στον κόσμο. Αλλά αυτό δεν θα είναι ποτέ αρκετό απλά επειδή είναι Neymar.