«Η Αγνέλι και η Μαρότα πρόδωσαν την Σέριε Α»

Ο πρόεδρος του Τορίνο Urbano Cairo χτυπήθηκε στις Andrea Agnelli και Beppe Marotta μετά το αναφερόμενο ενδιαφέρον τους για την Ευρωπαϊκή Super League.

Ο πρόεδρος του Τορίνο Urbano Cairo λέει ότι ο Andrea Agnelli και ο Beppe Marotta «πρόδωσαν» Serie A και «δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν το πρωτάθλημα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με τη Γιουβέντους, την Ίντερ και το Μιλάνο.

Ωστόσο, τα προαναφερθέντα ιταλικά βαρέων βαρών συγκαταλέγονται μεταξύ των 12 ελίτ ευρωπαϊκών συλλόγων που ανακοίνωσαν την Super League την Κυριακή.

Όποια και αν είναι, οι τρεις σύλλογοι επέμειναν ότι εξακολουθούν να θέλουν να συμμετέχουν σε Serie A ενώ εντάχθηκε στο νέο διαγωνισμό.

Ο Πρόεδρος του Τορίνο Urbano Cairo καταδίκασε τώρα τις τρεις ομάδες σε συνέντευξή του στο ANSA.

«Είναι μια επίθεση κατά της υγείας του Συνδέσμου. Αν κάποιος σαν τον [Διευθύνων Σύμβουλο] Beppe Marotta, κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως από το FIGC και πρέπει να ντρέπεται», δήλωσε ο Κάιρο.

«Είστε Inter director, μια λέσχη που συμφώνησε να ενταχθεί στην Super League, δεν μπορείτε να εκπροσωπήσετε Serie A και FIGC επειδή απειλείτε τη ζωή του συλλόγου», συνέχισε.

«Το έργο δεν πρόκειται να πετύχει, αλλά όσοι το συνέλαβαν επιτίθενται στο πρωτάθλημα και γι’ αυτή την προδοσία, πρέπει να παραιτηθούν και να ντρέπονται».

Το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο της Γιουβέντους Andrea Agnelli, ο οποίος κατηγορήθηκε για σαμποτάζ της συμφωνίας πώλησης του 10 τοις εκατό της εταιρείας ΜΜΕ που δημιουργήθηκε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Serie A σε ιδιωτικά κεφάλαια έναντι 1,7 δισ. ευρώ.

«Φαίνεται ότι το πρόγραμμα [Super League] κατατέθηκε στις 10 Ιανουαρίου, οπότε του είπα κατά τη διάρκεια της συνάντησης: ‘Πώς μπορείτε να έρχεστε εδώ για να μιλήσετε για αλληλεγγύη όταν σαμποτάρετε τη διαπραγμάτευση με τα κεφάλαια, γνωρίζοντας ήδη ότι κάνατε τη Super League;» Το Κάιρο αποκάλυψε.

«Πώς μπορείτε να πάτε και να διαπραγματευτείτε για την επιχείρηση όταν εργάζεστε ήδη στην Superleague; Αλλά πώς το κάνεις; Είναι προδοσία.»