Η Αίγυπτος καταδιώκει το αίτημα της Λίβερπουλ για την καθυστερημένη απελευθέρωση της Salah

Jurgen Klopp και Λίβερπουλ έχουν στείλει ένα αίτημα για να κρατήσει Mohamed Salah στην Αγγλία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν από το AFCON.

Αίγυπτος FA δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση για την καθυστερημένη απελευθέρωση του Λίβερπουλ αστέρι Mohamed Salah για το επερχόμενο Κύπελλο των Εθνών Αφρικής.

Οι Reds έχουν ζητήσει μια καθυστερημένη αναχώρηση για τον επιθετικό που θα τον δει να παραλείψει μόνο δύο παιχνίδια Premier League. Θα βοηθήσει επίσης την ομάδα του Jurgen Klopp καθώς θα αντιμετωπίσει το Leicester City και την Chelsea τις επόμενες εβδομάδες.

Στην πραγματικότητα, το Λίβερπουλ είναι επίσης πρόθυμο να εξασφαλίσει παρόμοιες συμφωνίες με τις ενώσεις της Σενεγάλης και της Γουινέας. Το σχέδιο είναι να κρατήσουμε τους Sadio Mane και Naby Keita διαθέσιμες στο Άνφιλντ για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Aston Villa έχουν εξασφαλίσει τη συμφωνία τους με την FA της Ζιμπάμπουε για την καθυστερημένη απελευθέρωση του μέσου Marvelous Nakamba. Τώρα, η Λίβερπουλ θα πρέπει να περιμένει απεγνωσμένα αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες τους.

Οι κανόνες της FIFA υπαγορεύουν ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να φτάσουν τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν από τα εγκαίνια του μεγάλου τουρνουά. Δηλαδή, ο Σαλάχ μαζί με τους συναδέλφους του θα πρέπει να ταξιδέψουν μετά το παιχνίδι της Πυγμαχίας της Λίβερπουλ εναντίον της Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο εκπρόσωπος της Egypt FA, Osama Ismail, επιβεβαίωσε ότι η ένωση δεν έχει ακόμη λάβει καμία απόφαση σχετικά με το αίτημα του Salah. «Έχουμε ήδη λάβει το αίτημα. Είναι ακόμα υπό εξέταση, και δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση», είπε ο Ahram Online.

Ο υπεύθυνος ποδοσφαίρου της Αιγύπτου Wael Gomaa ανέφερε επίσης στον Ahram Online ότι ο προπονητής Carlos Queiroz δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με τη ζήτηση της Λίβερπουλ.

Ενώ μιλάμε για την αγχωτική κατάσταση που περιστρέφεται γύρω από AFCON, Klopp ελπίζει ότι τα αστέρια του είναι διαθέσιμα μετά την Ημέρα Πυγμαχίας. «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Έτσι ελπίζω, αλλά δεν είναι γραμμένο με πέτρα και όχι εντελώς στα χέρια μας».

Εάν και αν το αίτημα γίνει αποδεκτό από την Αίγυπτο FA, Salah, Mane, και Keita θα χάσετε μόνο την επίσκεψη του Λίβερπουλ στο Brentford και Crystal Palace μαζί με ένα τρίτο γύρο FA Cup σύγκρουση εναντίον Shrewsbury Town.