Η Άρσεναλ θα σφραγίσει συμφωνία 30 εκατομμυρίων λιρών για τον μέσο του Πόρτο

Οι Gunners είναι στα πρόθυρα να κάνουν την πρώτη σημαντική μεταφορά τους για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άρσεναλ πέτυχε συμφωνία να υπογράψει τον Φάμπιο Βιέιρα από το Πόρτο εν όψει της επόμενης σεζόν.

Vieira πέρασε μια εντυπωσιακή εκστρατεία επανάσταση στο Πόρτο την περασμένη σεζόν. Η 22χρονη κατέγραψε έξι γκολ και 14 ασίστ σε 27 συμμετοχές για τους Dragons, καθώς διεκδίκησαν έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος.

Οι παραστάσεις του Πορτογάλου αστέρα τράβηξαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Gunners κέρδισαν τον αγώνα μεταγραφών για το αστέρι του Πόρτο.

Σύμφωνα με την Guardian, το Πόρτο έχει αποδεχθεί την προσφορά της Arsenal για £30 εκατ. συν πρόσθετα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέσος θα έχει ιατρική εξέταση την Παρασκευή προτού υπογράψει πενταετή συμφωνία στο Emirates Stadium.

Ο Βιέιρα είχε ρήτρα αποδέσμευσης 50 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του, αλλά οι Gunners κατάφεραν να τον υπογράψουν με χαμηλότερη αμοιβή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης ήταν πρόθυμος να ξεκινήσει την καριέρα του στην Premier League, με την Άρσεναλ να του προσφέρει ένα πειστικό αθλητικό project.

Οι Gunners πλησίασαν να σφραγίσουν μια θέση στο Champions League την περασμένη σεζόν, αλλά δεν το κατάφεραν στα τελικά στάδια της εκστρατείας. Οι ενισχύσεις της ομάδας αυτό το καλοκαίρι θα δώσουν στον Mikel Arteta άλλη μια ευκαιρία να επαναφέρει την πλευρά του στον ελίτ ανταγωνισμό.

Vieira πρόκειται να γίνει η δεύτερη υπογραφή της Άρσεναλ για το παράθυρο μεταφοράς το καλοκαίρι. Οι Gunners έχουν ήδη ανακοινώσει την υπογραφή του 19-year-old forward Marquinhos, ο οποίος θα ενωθεί με τους Bukayo Saka και Gabriel Martinelli στην επιθετική γραμμή της Άρσεναλ.