«Η Άρσεναλ δεν πάει πουθενά κάτω από τον Μικέλ Αρτέτα»

Άρσεναλ έχουν παραμείνει στάσιμη και δεν έχουν ακόμη δείξει καμία σημαντική βελτίωση υπό Mikel Arteta, ισχυρίζεται Graeme Souness.

Arsenal έχουν πάει κάτω από τα συνήθη πρότυπα τους και σιγά-σιγά να γίνει μια πλευρά «mid-table» κάτω από Arteta, λέει ο Souness.

Οι Gunners είναι παραδοσιακά μέρος των «μεγάλων τεσσάρων», αλλά η έλλειψη ποδοσφαίρου του Champions League τα τελευταία τρία χρόνια έχει δει πολλούς να αμφισβητούν αυτή την ετικέτα.

Σύμφωνα με την Arteta, Arsenal υπέστη το χειρότερο ξεκίνημά τους σε μια εποχή εδώ και δεκαετίες έως ότου ο Ισπανός αποκατέστησε σταδιακά το πλοίο κάποια στιγμή γύρω από το Δεκέμβριο.

Συνεπής μεμονωμένα λάθη τελευταία έχουν δει τους Gunners πάει τρία παιχνίδια Premier League χωρίς νίκη.

Πριν από τη σύγκρουση τους με το Leeds, οι Gunners βρίσκονται σε μια άγνωστη θέση της 11ης θέσης, και ακόμη και η αναζήτηση ενός κορυφαίου τερματισμού μοιάζει με ένα δύσκολο έργο.

Ο Graeme Souness έδωσε τη δική του ετυμηγορία και κατηγορηματικά ισχυρίζεται ότι η Arsenal «επιδεινώνεται «υπό τον Mikel Arteta.

Είπε στο Sky Sports: «Δεν τους δίνω μεγάλη προσοχή. Αυτό λέει τα πάντα.»

«Η Arsenal είναι από ένα από τα μεγάλα κλαμπ ιστορικά και αυτή τη στιγμή είναι στο μέσο του τραπεζιού και φαίνεται να μην πηγαίνουν πουθενά. Έτσι θα τα περιέγραφα.»

«Είναι ανησυχητικό για τους οπαδούς της Arsenal, δεν βλέπω καμία ανύψωση ή βελτίωση από τότε που έφτασε ο νέος διευθυντής. Συζητάμε για να δώσουμε χρόνο στους μάνατζερ, φαίνεται ότι έχει κάποια πίστωση και καλή θέληση στην τράπεζα μετά την κατάκτηση του FA Cup.»

«Αυτή τη στιγμή βαδίζουν στο νερό, δεν πηγαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν δεν υπάρξει πραγματική αλλαγή στη μορφή, θα είναι στο μέσο του τραπεζιού μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο Σάουνες ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Πυροβολητές έχουν κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού αφεντικού Mikel Arteta.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Arsenal έκανε αυτό το άλμα, τη μετάβαση από το Highbury στα Emirates, για να γίνει ένας από τους μεγάλους συλλόγους της παγκόσμιας σκηνής. Έχουν πάει προς τα πίσω, η ποιότητα των παικτών που έχουν, οι δυνατότητές τους να κερδίσουν τρόπαια, δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτό».

«Βρίσκονται στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου, θα πίστευε κανείς ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει μια πραγματική πάει. Δεν το βλέπουμε αυτό.»

«Οι υποστηρικτές πρέπει να τραβούν τα μαλλιά τους έξω. Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε την Άρσεναλ ως την πρώτη εξάδα, την οχτώ καλύτερη ομάδα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι κλασική περίπτωση κακοδιαχείρισης. Μιλάω για πάνω από τον διευθυντή.»