Η Άρσεναλ αντιμετώπισε τεράστιο πλήγμα καθώς ο Xhaka παραμερίστηκε για μήνες

Η διεθνής Ελβετία υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά της Τότεναμ που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Granit Xhaka έχει οριστεί να παραμείνει ένα ξόρκι στο περιθώριο για «περίπου τρεις μήνες», επιβεβαίωσε η Arsenal την Τετάρτη.

Ο Τσάκα βοηθήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς κουτσομπόλευε κατά τη διάρκεια της νίκης της Άρσεναλ με 3-1 επί της Τότεναμ την Κυριακή. Ο 29χρονος έλαβε μακρά θεραπεία στο γήπεδο αφού πιάστηκε από τον Λούκας Μούρα, ο οποίος κατά λάθος έπεσε πάνω του μετά από ένα τάκλιν του Τόμας Παρτέι, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Μια αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Arsenal αναφέρει: «Μετά τον τραυματισμό του δεξιού γονάτου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής εναντίον του Τότεναμ, αξιολογήσεις και σαρώσεις επιβεβαίωσαν ότι ο Granit Xhaka υπέστη σημαντικό τραυματισμό στον έσω σύνδεσμο του γόνατος.

«Μια ειδική διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, η οποία διαπίστωσε ότι η Granit δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Το πρόγραμμα αποκατάστασης και αποκατάστασης του Granit θα ξεκινήσει αμέσως και στοχεύουμε να επιστρέψει σε περίπου τρεις μήνες.

«Όλοι στη λέσχη θα υποστηρίξουν και θα δουλέψουν σκληρά με τον Granit για να τον επαναφέρουμε στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό.»

Ο τραυματισμός του Xhaka αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Arsenal, καθώς υπήρξε βασικός παίκτης στο πλαίσιο του Mikel Arteta, ενώ η μη διαθεσιμότητά του αφήνει και τον διευθυντή να μην έχει επιλογές στο κέντρο.