Η Άρσεναλ ανακοινώνει τον παίκτη της σεζόν 2021-22

Μια άλλη σεζόν υπό τον Μικέλ Αρτέτα είδε νέους της Άρσεναλ να αγωνίζονται αξιοπρεπώς για την πρόκριση του Champions League.

Ο Μπουκάγιο Σάκα κέρδισε το βραβείο του Παίκτη της Σεζόν της Άρσεναλ για την εκστρατεία 2021-22.

Η Εθνική Αγγλία είναι ο πρώτος παίκτης από την εποχή του Thierry Henry που κερδίζει διαδοχικά το βραβείο Παίκτη της Χρονιάς στην Emirates. Μια λαμπρή σεζόν είδε τη Saka να παίζει σε όλους τους αγώνες της Premier League της Άρσεναλ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο 20χρονος σκόραρε 11 γκολ και επτά ασίστ για τους Gunners, καθώς πίεζαν να εξασφαλίσουν ένα κορυφαίο φινάλε.

Οι άνδρες του Μικέλ Αρτέτα είδαν την Τότεναμ να τους πηδά από την τέταρτη θέση στα τελικά στάδια της εκστρατείας. Αλλά αυτό δεν θα υπονόμευε τη μεγάλη ανάπτυξη της Saka και άλλων ταλέντων της Arsenal αυτή τη σεζόν.

Ο Σάκα διεκδίκησε το 58% των συνολικών ψήφων, αποκρούοντας τον ισχυρό ανταγωνισμό των Μάρτιν Οντεγκάαρντ και Εμίλ Σμιθ Ρόου. Κερδίζοντας το βραβείο, ο εξτρέμ μπαίνει σε μια ελίτ ομάδα παικτών της Άρσεναλ που έχουν κερδίσει το βραβείο περισσότερες από μία φορές.

Το νεαρό αστέρι, ωστόσο, εξακολουθεί να απέχει πολύ από το ρεκόρ του Henry για τέσσερα βραβεία Παίκτη της Χρονιάς στην Άρσεναλ. Κερδίζοντας το βραβείο για άλλη μια φορά, ο Saka μπορεί να ενωθεί με τον Liam Brady και τον Tony Adams, οι οποίοι έχουν κερδίσει τρεις φορές ο καθένας.

Η Άρσεναλ έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειές της για επέκταση του συμβολαίου του Σάκα στο σύλλογο. Η τρέχουσα συμφωνία του παίκτη ισχύει μέχρι το 2024, με τους Gunners να έχουν τη δυνατότητα να την παρατείνουν για ένα ακόμη έτος.