Ημερομηνία που έχει οριστεί για τους οπαδούς της Premier League να επιστρέψουν στα γήπεδα

Μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας, φαίνεται ότι οι οπαδοί της Premier League θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα γήπεδα λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Οι οπαδοί της Premier League θα επιστρέψουν στα στάδια κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι 10.000 υποστηρικτές θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα για τον τελικό γύρο των αγώνων.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη «του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την άμβλυνση των περιορισμών κλειδώματος ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού coronavirus.

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και άλλα αθλητικά κέντρα δεν επιτρέπεται να έχουν οπαδούς αυτή τη στιγμή λόγω περιορισμών covid-19 στη θέση τους. Τον Δεκέμβριο, οι οπαδοί επιτρεπόταν στα γήπεδα για λίγο, αλλά έπρεπε να ακυρωθούν όλα μετά από μια ακόμη αύξηση των αριθμών covid-19.

Όπως αναμεταδίδεται από την Telegraph, το σχέδιο τώρα είναι οι οπαδοί να επιστρέψουν στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένα κριτήρια όσον αφορά την καταπολέμηση του ιού.

Οι εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου θα έχουν ανώτατο όριο 50 τοις εκατό ή 1.000, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο. Για υπαίθριες εκδηλώσεις, η χωρητικότητα αυτή θα είναι 50 τοις εκατό ή 4.000, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για μεγάλους, υπαίθριους, καθιστικούς χώρους όπου τα πλήθη μπορούν να διανεμηθούν με ασφάλεια, επιτρέποντας έως 10.000 άτομα ή 25% της συνολικής χωρητικότητας καθημένων, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις της Premier League, όπως το Emirates Stadium της Arsenal, μπορούν να καλωσορίσουν τους οπαδούς πίσω για τον τελικό γύρο των αγώνων.

Οι όμοιοι της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και του Λίβερπουλ παίζουν τα τελευταία τους παιχνίδια στο σπίτι και οι οπαδοί θα μπορούσαν να επιτρέπονται σε αυτούς τους χώρους.