Επιβεβαιώθηκε: Η Ρωσία απαγορεύτηκε από το Euro 2024 για εισβολή στην Ουκρανία

Τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να απαγορεύουν τις ρωσικές ομάδες από διεθνή τουρνουά.

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στο Euro 2024 μετά την παράταση της απέλασης της UEFA από τους προκριματικούς αγώνες του τουρνουά.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αρχικά απαγόρευσε τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η δράση ήταν σύμφωνη με την απόφαση της FIFA να αποκλείσει τη Ρωσία από τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ρωσικές ποδοσφαιρικές αρχές ζήτησαν από την UEFA να λάβει μέτρα κατά του αρχηγού της Ουκρανίας Oleksandr Petrakov για τα πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με τον πόλεμο.

«Σκέφτηκα, αν έρθουν στο Κίεβο, θα πάρω ένα όπλο και θα υπερασπιστώ την πόλη μου», είπε ο Guardian. «Είμαι 64. Αλλά ένιωσα ότι ήταν φυσιολογικό να το κάνω αυτό, νομίζω ότι θα μπορούσα να εξουδετερώσω δύο ή τρεις εχθρούς».

Ο Ουκρανός πολιτικός Αντρέι Παβέλκο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, απάντησε στις ρωσικές αρχές επιβεβαιώνοντας την απαγόρευση της εθνικής ομάδας τους από το Euro 2024.

«Η ρωσική υστερία για τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας Oleksandr Petrakov δεν αξίζει την παραμικρή προσοχή. Επειδή η κακότροπη καταγγελία τους εξετάζεται από καιρό από την UEFA», έγραψε στο Facebook.

«Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόφαση σχετικά με την αναστολή και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Υπήρξε μια προειδοποίηση και ένα μικρό πρόστιμο ότι η Ουκρανία FA θα πληρώσει.

«Έτσι, μάταια, οι Ρώσοι προσπαθούν τώρα — την παραμονή ενός σημαντικού αγώνα της ουκρανικής εθνικής ομάδας — να μας αποσπάσουν την προσοχή από την προετοιμασία για το παιχνίδι. Όλοι επικεντρώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό και προετοιμάζονται να στηρίξουν τα αγόρια μας».

«Υ.Γ. Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι δεν έχουν τίποτα για να προετοιμαστούν. Όπως ζητήθηκε, η Ρωσία δεν θα είναι στην ισοπαλία στις 9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη. Και τουλάχιστον μέχρι το 2024, δεν θα συμμετέχουν σε επίσημους διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες! Euro 2024 δεν θα περιλαμβάνει μια χώρα επιτιθέμενος! Δόξα στην Ουκρανία!»