Επεξήγηση: Πώς Conte αποφεύγεται απαγόρευση πάνω Tuchel bust-up?

Ο μάνατζερ της Τότεναμ τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τη φιλονικία, ενώ ο Γερμανός ομόλογός του έλαβε απαγόρευση ενός αγώνα.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) εξήγησε γιατί έχουν δώσει διαφορετικές ποινές στους Antonio Conte και Thomas Tuchel μετά τη σύγκρουση τους κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ντέρμπι του Λονδίνου.

Οι δύο μάνατζερ συμμετείχαν σε έντονες αντιπαραθέσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το παιχνίδι.

Ο διαιτητής Anthony Taylor απέλυσε και τους δύο προπονητές με κόκκινες κάρτες μετά το τελικό χτύπημα, με τον FA να διερευνά τον καυγά στη συνέχεια.

Την περασμένη εβδομάδα, η ένωση τελικά επιβεβαίωσε τις τιμωρίες για Tuchel και Conte. Και οι δύο διευθυντές πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα, αλλά η FA αποφάσισε να απαγορεύσει την παρουσία του Tuchel μόνο για την υποκίνηση της αντιπαράθεσης.

Ένα επίσημο έγγραφο από τη ρυθμιστική επιτροπή της FA αναφέρει: «Είναι σαφές ότι ο ΤΤ [Tuchel] ήταν αυτός που υποκίνησε την αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και της AC [Conte] επιλέγοντας να πιάσει το χέρι του AC και να τον ταρακουνήσει πίσω αφού ο AC τον προσπέρασε.

«Αν ο ΤΤ δεν είχε πιάσει το χέρι του AC, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο και της επακόλουθης συμπλοκής που ακολούθησε δεν θα είχε συμβεί.

«Το να πιάνει ο ΤΤ το χέρι του AC για τον λόγο που έδωσε (ο AC δεν τον κοίταξε στα μάτια) απλά δεν δικαιολογείτο. Οι βιαστικοί χειραψίες είναι σύνηθες φαινόμενο στο τέλος των υψηλών φορτισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για ένα άτομο να κοιτάξει το άλλο στα μάτια ενώ κάνει χειραψία.

«Το να λέει ο ΤΤ στον AC να τον κοιτάξει στα μάτια ενώ του κρατάει το χέρι και δεν αφήνει τον AC να απομακρυνθεί ήταν μια εξαιρετικά προκλητική πράξη. Ο AC παρασύρθηκε απρόθυμα, κυριολεκτικά, στην αντιπαράθεση με τον ΤΤ.

«Η AC αντέδρασε επιθετικά στις ενέργειες του ΤΤ, αλλά η Επιτροπή δεν θεώρησε ότι είχε αντιδράσει υπερβολικά, δεδομένων των περιστάσεων.

«Ενώ ορισμένες πτυχές της συμπεριφοράς της AC θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ακατάλληλες, πράγματι το παραδέχτηκε, η Επιτροπή θεώρησε ότι ο ΤΤ ήταν σε μεγάλο βαθμό υπαίτιος για το περιστατικό και ομόφωνα θεώρησε ότι αυτό θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται σαφώς και οριστικά στο επίπεδο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους ΤΤ και AC.»