Επίσημος: Hansi Flick θα γίνει ο επόμενος διευθυντής της Γερμανίας

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε τον Hansi Flick ως τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Joachim Low ως τον επόμενο μάνατζερ της εθνικής ομάδας.

Ο Hansi Flick θα αντικαταστήσει τον Joachim Low ως μάνατζερ της γερμανικής εθνικής ομάδας το καλοκαίρι.

Ο προπονητής Low που κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας θα τραβήξει την αυλαία σε ένα δεκαπενταετές ξόρκι μετά το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και ο Flick θα είναι ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει στην πιρόγα.

Ο 56-year-old ήταν το καυτό φαβορί για τη συναυλία αφού έγινε γνωστό ότι θα φύγει από Μπάγερν Μονάχου. Και μόλις τρεις μέρες από το τελευταίο του παιχνίδι στο Allianz Arena, ο Flick βρήκε νέα δουλειά.

«Όλα πήγαν εκπληκτικά γρήγορα για μένα με την υπογραφή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να εργαστώ ως εθνικός προπονητής από το φθινόπωρο και μετά», δήλωσε ο Flick στην ιστοσελίδα της DFB.

«Η σεζόν μόλις τελείωσε και τα δύο χρόνια στο Μπάγερν Μονάχου ήταν καταπληκτικά. Το ομαδικό πνεύμα και η στάση των παικτών ήταν εξαιρετική, και θα πάρω πολλά μαζί μου που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τη δουλειά μου.

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό, γιατί μπορώ να δω την εξαιρετική ποιότητα των παικτών, ιδιαίτερα των νέων παικτών στη Γερμανία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε κάθε λόγο να προσεγγίσουμε τα επερχόμενα τουρνουά με αισιοδοξία, για παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο σπίτι το 2024.

«Επιπλέον, γνωρίζω εκ πείρας ότι στον [διευθυντή της DFB] Oliver Bierhoff έχω έναν ισχυρό, αξιόπιστο συνεργάτη στο πλευρό μου που εργάζεται πίσω από την ομάδα, έτσι ώστε η ομάδα, εμείς οι εκπαιδευτές και το προσωπικό να μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς μεγάλο χρόνο εκκίνησης.

«Ανυπομονώ επίσης να συνεισφέρω τις ιδέες μου και τις ιδέες μου πέρα από την εθνική ομάδα στην ακαδημία και τις άλλες εθνικές ομάδες.

«Το σημαντικό τώρα δεν είναι τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο — θα μιλήσω αναλυτικά τον Αύγουστο — αλλά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για το οποίο εύχομαι στους Jogi Low, Marcus Sorg, Andy Kopke και στην ομάδα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

«Ο Τζόγκι Λόου άξιζε ένα μεγάλο τέλος στην καριέρα του ως προπονητής.»

Ο Flick κατέγραψε 70 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 86 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του ενάμισι έτους που ήταν επικεφαλής της Μπάγερν.

Ο νέος Γερμανός μάνατζερ κέρδισε επτά τίτλους στο Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων των back-to-back κορωνών της Bundesliga και του Champions League.