Επίσημος: Dean Smith απολύθηκε ως διευθυντής Άστον Βίλα

Μια σειρά από πέντε διαδοχικές ήττες της Premier League οδήγησε τους Villians να απολύσουν τον μάνατζερ τους.

Η Άστον Βίλα απέλυσε τον Ντιν Σμιθ ως διευθυντή μετά από πέντε διαδοχικές ήττες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 50χρονος, διάσημος υποστηρικτής της παιδικής ηλικίας του συλλόγου, ήταν επικεφαλής στο Villa Park από το 2018. Στην εποχή του, οδήγησε τον Villa πίσω στην Premier League και τους καθιέρωσε ως ένα ανταγωνιστικό fuit mid-table.

Παρά την καλοκαιρινή έξοδο 117 εκατομμυρίων ευρώ του Jack Grealish προς το Μάντσεστερ Σίτι, ενίσχυσε την ομάδα καλωσορίζοντας κάποιες μεγάλες υπογραφές σε Danny Engs, Emiliano Buendía και Leon Bailey.

Αλλά μια βουτιά σε μορφή έχει αφήσει τον Βίλα κάτω στην 15η θέση στο τραπέζι της Πρέμιερ Λιγκ, μόλις δύο πόντους πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Οι κακοί δεν έχουν κερδίσει ένα ανταγωνιστικό φωτιστικό από τις 18 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, καθώς αρχίζει το διεθνές διάλειμμα, το συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να αναζητήσει νέο διευθυντή.

«Όταν ο Dean ήρθε μαζί μας τον Οκτώβριο του 2018, η ομάδα μας αγωνιζόταν πραγματικά στο Πρωτάθλημα», διάβασε μια δήλωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Villa Christian Purslow.

«Μεταμόρφωσε αμέσως την ατμόσφαιρα και τις παραστάσεις και πέτυχε την απόλυτη επιτυχία του να οδηγήσει Villa πίσω στην Premier League μέσα στην ίδια σεζόν — ένα σπάνιο κατόρθωμα.

«Στη συνέχεια, εξασφάλισε τη θέση μας στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από μια σκληρή εκστρατεία και μας πήγε στον τελικό κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ.

«Ωστόσο, μετά από ένα καλό ξεκίνημα στην προηγούμενη σεζόν, φέτος δεν έχουμε δει τη συνεχή βελτίωση στα αποτελέσματα, τις επιδόσεις και τη θέση του πρωταθλήματος που όλοι αναζητούσαμε. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή τώρα ώστε να δοθεί χρόνος σε έναν νέο προπονητή να έχει αντίκτυπο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει ειλικρινά τον Dean για τα πολλά εξαιρετικά επιτεύγματά του, εντός και εκτός γηπέδου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει η Άστον Βίλα για τον Ντιν και την οικογένειά του. Εκπροσώπησε τη Λέσχη με διάκριση και αξιοπρέπεια — παγκοσμίως άρεσε και σεβαστός από όλους όσους σχετίζονται με την Aston Villa — το προσωπικό, τους παίκτες και τους υποστηρικτές μας. Του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο».