Επίσημος: Σάρι επιστρέφει στη Σέριε Α

Αφού έμεινε άνεργος για σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόλυσή του από τη Γιουβέντους, ο 62 ετών μάνατζερ επέστρεψε στην πιρόγα.

Ο Λάτσιο επιβεβαίωσε τον διορισμό του Μαουρίτσιο Σάρι ως προπονητή.

Σάρι αντικαθιστά Simone Inzaghi, ο οποίος έφυγε από το Λάτσιο την περασμένη εβδομάδα για να αναλάβει την ευθύνη της Serie πρωταθλητές Inter Milan μετά την αναχώρηση σοκ του Antonio Conte.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, το πρώην αφεντικό της Γιουβέντους δεσμεύτηκε να συνάψει διετές συμβόλαιο με το Λάτσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κερδίσει 3 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν εκτός από το Europa League, το Champions League, καθώς και ένα μπόνους Scudetto.

Ο Σαρρί απολύθηκε από τη Γιουβέντους την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2020 λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων της ομάδας, καθώς ο Bianconeri δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τον Γύρο Τσάμπιονς Λιγκ των 16 εκείνη τη σεζόν και έκτοτε δεν είχε δουλειά.

Ο 62χρονος είχε ενταχθεί στη Γιουβέντους μετά από μια επιτυχημένη μονοετή θητία στην Τσέλσι, η οποία κέρδισε το Europa League μαζί του στο πηδάλιο.

Πριν αναλάβει μια πρόκληση στο υψηλότερο επίπεδο, ο πρώην τραπεζίτης δοκίμασε τον εαυτό του στο χαμηλότερο ιταλικό πρωτάθλημα. Τελικά, ανέβηκε στη Νάπολι, όπου κέρδισε το Panchina d’Oro στην πρώτη του σεζόν, ο προπονητής Serie A της Χρονιάς στη δεύτερη σεζόν του, ήρθε σε επαφή με τον τίτλο Serie A στον τελευταίο του τίτλο.