Επίσημος: Ο Florentino Perez επανεξελέγη πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσαν γρήγορα με τον Florentino Perez να παραμείνει για άλλη μια θητεία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο Φλορεντίνο Περέζ επανεξελέγη πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια.

Μετά την επιστροφή του για δεύτερη περίοδο το 2009, ο Perez κέρδισε τις δύο τελευταίες προεδρικές εκλογές χωρίς αμφισβήτηση το 2013 και το 2017 και αναμενόταν ευρέως να κερδίσει άλλη θητεία.

Υπήρχαν φήμες ότι ο ιδρυτής της Cox Energy Enrique Riquelme θα διαγωνιζόταν. Ωστόσο, ο 32χρονος, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας τον Περέζ χωρίς αντιπολίτευση ξανά.

Ο 74χρονος, επομένως, συνεχίζει ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης για έκτη θητεία.

«Στις 13 Απριλίου 2021, στη Μαδρίτη, στις 00:01 ώρες, στην έδρα του Εκλογικού Συμβουλίου της Ρεάλ Μαδρίτης Club de Futbol, τα άτομα που αναφέρονται στην αρχή συναντιούνται για να συζητήσουν και να αποφασίσουν σχετικά με τα θέματα που αναφέρονται παρακάτω», διαβάστε μια δήλωση.

«Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης υγείας που προκύπτει από την COVID-19, ο πρόεδρος, κ. Jose Manuel de Carlos Grau, αποφάσισε ότι τα μέλη του Εκλογικού Συμβουλίου που το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν τηλεματικά.

«Έχοντας παρουσιάσει μόνο μία υποψηφιότητα που έχει δηλωθεί από αυτή την Εκλογική Επιτροπή και σύμφωνα με το άρθρο 40, παράγραφος Ε, σημείο 2 του ισχύοντος καταστατικού της λέσχης, ο κ. Florentino Perez Rodriguez ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.»