Επίσημος: Η Τσέλσι απέλυσε τον Φρανκ Λάμπαρντ ως διευθυντή

Ο θρύλος του Blues απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως μάνατζερ μετά από μια κακή πορεία αποτελεσμάτων αυτή τη σεζόν.

Η Τσέλσι επιβεβαίωσε τις αναφορές της Δευτέρας για την απόφασή τους να απολύσουν τον Φρανκ Λάμπαρντ ως μάνατζερ τους με άμεση ισχύ.

Παρά το θετικό ξεκίνημα της σεζόν, ο Λάμπαρντ έπεσε κάτω από τεράστια πίεση μετά από μια πορεία από αδύναμη αποτελέσματα. Πέντε ήττες σε οκτώ αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ είδαν τη λέσχη να γλιστρήσει από την τρίτη θέση στην ένατη θέση, αφήνοντας ελπίδες ακόμα και για ένα κορυφαίο φινάλε κάτω από απειλή.

Η αδυναμία να αποσπάσει στο έπακρο όλες τις μεγάλες καλοκαιρινές του υποτροφίες, δηλαδή το γερμανικό δίδυμο Timo Werner και Kai Havertz, πυροδότησε αμφιβολίες για το μέλλον του.

Τώρα, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη νίκη 3-1 του Κυπέλλου FA επί του Λούτον Τάουν την Κυριακή, η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόλυση του Λάμπαρντ.

«Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για το Club, κυρίως επειδή έχω μια εξαιρετική προσωπική σχέση με τον Frank και έχω τον απόλυτο σεβασμό γι ‘αυτόν», διαβάστε μια δήλωση από τον ιδιοκτήτη κλαμπ Roman Abramovich.

«Είναι άνθρωπος μεγάλης ακεραιότητας και έχει την υψηλότερη εργασιακή ηθική. Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να αλλάξουμε διευθυντές.

«Εκ μέρους όλων στο Club, στο Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Frank για το έργο του ως Head Coach και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο μέλλον.

«Είναι μια σημαντική εικόνα αυτού του μεγάλου συλλόγου, και το καθεστώς του εδώ παραμένει αμείωτο. Θα είναι πάντα θερμή υποδοχή πίσω στο Stamford Bridge.»

Η Τσέλσι δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον Λάμπαρντ ως διευθυντή, αλλά το πρώην αφεντικό του Παρισιού Σεν Ζερμέν Τόμας Τουσέλ είναι το φαβορί.