Επίσημος: Η Γιουβέντους κάνει τον Μακέννι να υπογράφει μόνιμα

Το αστέρι USMNT ολοκληρώνει μια μόνιμη αλλαγή από τον Schalke αφού οι Ιταλοί πρωταθλητές ενεργοποιήσουν την επιλογή αγοράς στο συμβόλαιό του.

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι μετέτρεψαν τη δανειακή κίνηση του Γουέστον Μακέννι σε μόνιμη μεταφορά από τον Σάλκε.

Ο McKennie δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακή στη σύντομη διαμονή του στο club μέχρι στιγμής, και έχει εδραιώσει σταθερά τη θέση του στο ξεκίνημα XI του Andrea Pirlo.

Λειτουργώντας από τη μέση του πάρκου, ο 22χρονος έχει κάνει 31 εμφανίσεις σε όλους τους διαγωνισμούς για τη Γιουβέντους μέχρι στιγμής, σκοράροντας τέσσερα γκολ και καταγράφοντας δύο ασίστ.

Ο Juve διαπραγματεύτηκε με επιτυχία μια επιλογή αγοράς στη συμφωνία δανείου του μέσου, την οποία έχουν τώρα ενεργοποιήσει.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η Bianconeri επιβεβαίωσε ότι έχουν υπογράψει το αστέρι USMNT για €18,5 εκατομμύρια, πληρωτέα πάνω από 3 χρόνια. Περαιτέρω 6,5 εκατ. ευρώ σε πρόσθετα ποσά θα καταβληθούν στη Schalke εάν πληρούνται διάφοροι όροι κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Μια δήλωση σχετικά με την έκθεση έλεγε: «Ο Wes έχει αποδειχθεί πολύ σημαντικός πόρος για τον προπονητή Pirlo, έχοντας ήδη βάλει την υπογραφή του σε σημαντικές επιδόσεις και στόχους.

«Είναι αδύνατο να μην σκεφτεί κανείς το γκολ του εναντίον της Βαρκελώνης στο Camp Nou, ή αυτό στο Derby della Mole — το πρώτο του στη μαύρη και άσπρη φανέλα.

«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι επίσης ο νεότερος μέσος σε αυτό το πρωτάθλημα με τουλάχιστον τέσσερα γκολ, καθώς και ο καλύτερος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία της Serie A.»

Ο Μακέννι παρέτεινε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025.