Επίσημη: Olympique de Marseille έχουν ένα νέο διευθυντή

Η Olympique de Marseille ανακοίνωσε το νέο προπονητή τους μετά την έξοδο του Andre Villas-Boas από τον σύλλογο.

Ο πρώην διευθυντής της Αργεντινής Jorge Sampaoli είναι ο νέος μάνατζερ της Μασσαλίας, επιβεβαίωσε ο σύλλογος. Ο Σαμπαόλι έκανε τη συμφωνία με τη νέα του ομάδα λιγότερο από 24 ώρες αφότου ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Ατλέτικο Μινέιρο. Αν και η συμφωνία ήταν κάπως αναμενόμενη, οι Βραζιλιάνοι οπαδοί έμειναν έκπληκτοι καθώς ο Αργεντινός είχε προπονήσει το Ατλέτικο αυτό το βράδυ της Πέμπτης.

Jorge Sampaoli φτάνει στο OM ως αντικαταστάτης Andre Villas-Boas μετά την πορτογαλική προπονητής είχε μια φιλονικία με τους διευθυντές του συλλόγου. Αυτή είναι η τρίτη ομάδα του Σαμπαόλι μέσα σε δύο χρόνια μετά από χρόνια ξόρκια στο Σάντος και Ατλέτικο Μινέιρο στη Βραζιλία.

«Μου έχουν πει σε όλη μου τη ζωή ότι το OM είναι ένα πάθος. Αφήστε το Orange Velodrome να ανάψει όταν η ομάδα πηγαίνει στο γήπεδο», είπε ο διευθυντής. «Η Μασσαλία είναι μια λέσχη ανθρώπων και νιώθω σαν τον εαυτό μου σε αυτή τη ζέστη. Δεν είμαστε εδώ για να κρυφτούμε: θα παίξουμε σκληρά.

«Όταν έλαβα αυτή την πρόταση, ονειρευόμουν να μπορέσω να γιορτάσω στην πόλη. Στον κόσμο, υπάρχουν ήσυχα μέρη και έντονα μέρη. Αυτά θέλω και τα δέχτηκα χωρίς δισταγμό. Αυτό το κλαμπ έχει ψυχή και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι.»

Ο Φρανκ Μακόρτ ανακοίνωσε νέο πρόεδρο για τη Μασσαλία.

Εκτός από τη νέα ανακοίνωση του προπονητή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OM προώθησε επίσης τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Pablo Longoria, ο οποίος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της Μασσαλίας. Ο Ισπανός σκηνοθέτης έχει εργαστεί σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, όπως η Γιουβέντους και η Βαλένθια.

«Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο για την Olympique de Marseille, και προσωπικά δεσμεύομαι να το κάνω πραγματικά επιτυχημένο», δήλωσε ο Frank McCourt. «Ανέθεσα την προεδρία του συλλόγου στον Πάμπλο. Η εμπειρία του ως αθλητικός διευθυντής και στρατολόγος ταλέντων ισοδυναμεί με την αγάπη του για το παιχνίδι. Βασική προτεραιότητά του θα είναι να βάλει το ποδόσφαιρο στην καρδιά του OM.»