Επίσημη: Jose Mourinho βρίσκει διευθυντική δουλειά στη Serie A

Λίγο καιρό μετά την αναχώρησή του από την Αγγλία, ο Πορτογάλος τακτικός επιστρέφει σε μια χώρα όπου είχε τεράστια επιτυχία στο παρελθόν.

Ο Jose Mourinho διορίστηκε διευθυντής της AS Roma για τη σεζόν 2021/22.

Ο Mourinho επέστρεψε γρήγορα στο ποδόσφαιρο αφού απαλλάχθηκε από τα διευθυντικά του καθήκοντα στο Tottenham στις 19 Απριλίου. Ήταν επιτυχημένος με κάθε ομάδα που είχε καταφέρει, αλλά, απολύθηκε εννέα ημέρες πριν τον τελικό του Football League Cup, δεν κατάφερε να τερματίσει την ξηρασία τρόπαιο του Spurs.

Έχει περάσει αξέχαστες στιγμές στην Ιταλία στο παρελθόν, έχοντας οδηγήσει την Inter Milan σε πρίμα το 2010.

Οι Πορτογάλοι πρόκειται τώρα να αναλάβουν τη θέση τους από τον συμπατριώτη του Paulo Fonseca, ο οποίος θα εγκαταλείψει τους Ρομά στο τέλος αυτής της σεζόν.

«Ευχαριστώ την οικογένεια Friedkin που με επέλεξε να ηγηθώ αυτού του σπουδαίου συλλόγου και να είμαι μέρος του οράματός τους», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου Mourinho.

«Μετά από συναντήσεις με την ιδιοκτησία και Tiago Pinto, κατάλαβα αμέσως την πλήρη έκταση των φιλοδοξιών τους για την AS Roma. Είναι η ίδια φιλοδοξία και κίνηση που πάντα με παρακίνησε και μαζί θέλουμε να χτίσουμε ένα νικηφόρο έργο τα επόμενα χρόνια.

«Το απίστευτο πάθος των οπαδών των Ρομά με έπεισε να δεχτώ τη δουλειά και ανυπομονώ να ξεκινήσω την επόμενη σεζόν.

«Εν τω μεταξύ, εύχομαι στον Paulo Fonseca ό, τι καλύτερο και ελπίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης θα εκτιμήσουν ότι θα μιλήσω περισσότερο εν ευθέτω χρόνω. Νταζέ Ρόμα!»

Οι Ρομά, οι οποίοι υπέστησαν μια ντροπιαστική ήττα 6-2 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Europa League, είναι έβδομοι στην κατάταξη Serie A, εννέα βαθμοί πίσω από τις ευρωπαϊκές θέσεις.