Επίσημη: Aston Villa ανακοινώνει μόνιμη κίνηση Philippe Coutinho

Ο Βραζιλιάνος αστέρας θα μείνει πέρα από τα δανεικά του ξόρκια στο Villa Park.

Η Άστον Βίλα επιβεβαίωσε τη μόνιμη υπογραφή του Φιλίπ Κουτίνιο από τη Βαρκελώνη.

Η διεθνής Βραζιλία μετακόμισε στη Βίλα με δανειακή συμφωνία τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας εντυπωσιακή μορφή από την άφιξή του. Η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να κρατήσει τον πρώην μέσο της Βαρκελώνης πέρα από τη συμφωνία του δανείου.

«Πρόκειται για μια λαμπρή υπογραφή για την Aston Villa», δήλωσε ο Steven Gerrard στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. «Ο Phil είναι υπόδειγμα επαγγελματία και η επιρροή του στην ομάδα είναι πολύ σαφής από την ένταξή του τον Ιανουάριο.

«Με τον τρόπο που συμπεριφέρεται εντός και εκτός γηπέδου, αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο πρότυπο για τους νεότερους παίκτες μας, οι οποίοι μπορούν μόνο να επωφεληθούν από την εμπειρία του.

«Καθώς προσβλέπουμε να χτίζουμε προς την επόμενη σεζόν, είναι απίστευτο να εργαζόμαστε σε ένα σύλλογο που εκτελεί τις δραστηριότητές του τόσο αποφασιστικά και ομαλά.»

Η Aston Villa δεν έχει αποκαλύψει το τέλος μεταβίβασης για τη μόνιμη μετακίνηση του Coutinho. Ωστόσο, η Βαρκελώνη ανακοίνωσε ότι έλαβε 20 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά.

Ο Κουτίνιο έχει κάνει 16 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ για τον Βίλα, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και παρέχοντας τρεις ασίστ. Ας δούμε αν η 29χρονη νεοαποκτηθείσα φόρμα θα του κερδίσει μια θέση στην ομάδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ.