Επίσημη: Arsenal στείλετε νεαρό υπερασπιστή πίσω έξω με δάνειο

Η Arsenal έχει επικυρώσει συμφωνία για τον νεαρό Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να επιστρέψει δανεικός για να συνεχίσει την ανάπτυξή του.

Ο αμυντικός της Arsenal Κωνσταντίνος Μαυροπάνος επανήλθε στη Στουτγάρδη σε δεύτερη συμφωνία δανείου για την εκστρατεία 2021/22.

Ο 23χρονος εντυπωσιάστηκε στο γερμανικό σύλλογο την περασμένη σεζόν και αναμενόταν να επιστρέψει. Επαναχωρεί για ένα αρχικό δάνειο £500k, το οποίο θα μπορούσε να γίνει μόνιμη συμφωνία το επόμενο καλοκαίρι.

Είναι κατανοητό ότι η Στουτγάρδη πρέπει να πληρώσει στην Άρσεναλ 3 εκατομμύρια λίρες για να υπογράψει μόνιμα τον Μαυροπάνο αν μείνει στην Μπουντεσλίγκα. Αν υποβιβαστούν, οι Ρίντς μπορούν ακόμα να κάνουν την παραμονή του υπερασπιστή μόνιμη. Ενώ τα μπόνους περίπου 1,5 εκατ. λιρών σημαίνουν ότι η Arsenal θα μπορούσε να ωφελήσει περίπου 5 εκατ. λίρες συνολικά.

Ο Μαυροπάνος, ο οποίος θα λάβει τριετές συμβόλαιο αν προσχωρήσει μόνιμα στη Στουτγάρδη το 2022, θα έχει ρήτρα πώλησης στο πλαίσιο της συμφωνίας του.

«Ήταν μια μεγάλη επιθυμία μου να συνεχίσω την καριέρα μου στο VfB», δημοσίευσε στο Instagram. «Πολλές ευχαριστίες στην οικογένεια VFB για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δώσει.

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Sven Mislintat και Pellegrino Matarazzo, [και οι δύο] φανταστικούς ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία μου με μεγάλο επαγγελματισμό. Θα αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές μου για να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες της ομάδας.

«Για το μέλλον, ελπίζω ότι θα παραμείνουμε όλοι υγιείς και ότι οι οπαδοί μας θα μπορέσουν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον στο γήπεδο και πάλι. Αυτό είναι κάτι που έχω χάσει πολλά και δεν μπορώ να περιμένω να το ξαναζήσω στο Mercedes Benz Arena».

Η Στουτγάρδη ξεκινά το πρόγραμμα προετοιμασίας της σεζόν με ένα φιλικό προς το γερμανικό όμιλο FSV Hollenbach της 5ης βαθμίδας στις 6 Ιουλίου στο Mulfingen.

Η Άρσεναλ, εν τω μεταξύ, φέρεται να κλείνει συμφωνία για υπογραφή του υπερασπιστή του Μπράιτον Μπεν Γουάιτ. Η διεθνής Αγγλία θα μπορούσε να ενταχθεί για ένα τέλος μεταφοράς αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων λιρών.