Επίσημη: Σεφτσένκο επιστρέφει στην Serie Α με μια νέα διευθυντική θέση

Ο θρύλος του AC Milan επιστρέφει στη Serie A αφού ανέλαβε τη δεύτερη δουλειά του ως μάνατζερ στη Γένοβα.

Η Γένοβα επιβεβαίωσε το διορισμό του Αντρέι Σεφτσένκο ως επόμενου διευθυντή τους.

Μετά από μέρες κερδοσκοπίας, η μοίρα του Σεφτσένκο είναι πλέον επίσημη. Η ουκρανική έχει αποδεχθεί σύμβαση δυόμισι ετών μέχρι τον Ιούνιο του 2024 για να αναλάβει την ευθύνη στο στάδιο Luigi Ferraris.

Είναι μόνο η δεύτερη διευθυντική δουλειά που έχει αναλάβει ο πρώην επιθετικός από τότε που κρέμασε τις μπότες του το 2012, έχοντας προπονήσει την εθνική ομάδα της Ουκρανίας από το 2016 μέχρι το Euro 2020 το καλοκαίρι.

Ο διορισμός του Σεφτσένκο έρχεται λιγότερο από 24 ώρες μετά την απέλυσε η Γένοβα τον προκάτοχό του, Davide Ballardini.

Η ιταλική λέσχη έσπασε την είδηση για τον Σεφτσένκο με μια πονηρή υπόδειξη σε μια δημοσίευση στο Twitter, που φέρει τη σημαία της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, ο διευθυντής το έγραψε εκ νέου στο Twitter για να επιβεβαιώσει τη νέα του δουλειά στους οπαδούς.

Ο 45χρονος, ο οποίος σκόραρε 175 γκολ σε 322 αγώνες και κέρδισε το Μπαλόν Ντ’ Ορ στο Μίλαν, έχει αναλάβει την επιστροφή της Γένοβας για να σχηματιστεί μετά από μια κακή έναρξη της σεζόν.

Ο Griffin καθίσει στην 17η θέση στη Serie A και είναι μόνο έξω από τη ζώνη υποβιβασμού λόγω της διαφοράς τερμάτων αυτή τη στιγμή.

Ο πρώην αστέρας του Μιλάνου Μάουρο Τασότι, ο Αντρέα Μαλντέρα, ο Ραούλ Ριάντσο, η πρώην Ουκρανία και ο επιθετικός του Τότεναμ Serhij Rebrov είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο Σεφτσένκο ως μέρος του προσωπικού του.

Θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γένοβα στο σπίτι των Ρομά του Jose Mourinho στις 21 Νοεμβρίου.