Επίσημη: Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώσει την υπογραφή Alaba

Ένας παίκτης με ένα από τα πιο επιφανή βιογραφικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει ολοκληρώσει μια κίνηση προς την ισπανική πρωτεύουσα για μια δωρεάν μεταφορά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε την υπογραφή του David Alaba σε πενταετή σύμβαση μέχρι το 2026.

Ο Alaba εντάσσεται στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη λήξη του συμβολαίου του στη Μπάγερν Μονάχου. Είχε στην Μπάγερν ένα ξόρκι 13 ετών, όπου κέρδισε 28 μεγάλες διακρίσεις μεταξύ των οποίων 10 διαδοχικούς τίτλους της Μπουντεσλίγκα και δύο τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διεθνής αυστριακός, ο οποίος δημοσιοποίησε την απόφασή του να ξεκινήσει νέο ταξίδι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κερδίζει 12,5 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ο 28χρονος θα αναζητήσει είτε τον Σέρτζιο Ράμος είτε τον Ραφαέλ Βαράν στην πίσω γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης, με το μέλλον της πρώτης επιλογής του συλλόγου να ανεβαίνει στον αέρα. Η ευελιξία του θα είναι επίσης χρήσιμη για να κάνει μια θέση για τον εαυτό του στη σύνθεση Los Blancos, με την Alaba να μπορεί να λειτουργεί στην αριστερή πλάτη, αλλά και στο κέντρο, ενώ έχει παίξει και στην αριστερή πτέρυγα για τη χώρα του.

Μια επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου έλεγε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης C. F. κατέληξε σε συμφωνία με τον David Alaba για τον παίκτη να ενταχθεί στο σύλλογο για τις επόμενες πέντε σεζόν.

«Ο David Alaba θα παρουσιαστεί ως νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021.»