Επίσημη: Ο Moise Kean επανεντάσσεται στη Γιουβέντους σε μακροπρόθεσμη συμφωνία δανείου

Μετά την αναχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουβέντους υπέγραψε εκ νέου τον απόφοιτο της ακαδημίας για να ενισχύσει τις επιλογές επίθεσης τους.

Ο Μόιζ Κιν επανήλθε στη Γιουβέντους σε μια αρχική διετή συμφωνία δανείου από την Έβερτον.

Ο 21χρονος, ο οποίος εγκατέλειψε τη στολή με έδρα το Τορίνο το 2019 για την Everton σε συμφωνία 28 εκατομμυρίων ευρώ, επιστρέφει μετά από ένα απογοητευτικό ξόρκι στην Αγγλία. Έβαλε μόνο τέσσερα γκολ σε 39 εμφανίσεις. Τούτου λεχθέντος, εντυπωσιάστηκε δανεικά στο Παρίσι Σεν Ζερμέν την περασμένη σεζόν.

Τώρα η Γιουβέντους επέλεξε να φέρει πίσω τον Κιν σε διετή συμφωνία δανείου μετά την έξοδο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Bianconeri πρέπει να τον υπογράψει μόνιμα για 28 εκατ. ευρώ το 2023.

«Juventus Football Club ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Everton για την απόκτηση, σε προσωρινή βάση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, του παίκτη Moise Kean», διαβάστε μια δήλωση του συλλόγου.

«Η συμφωνία προβλέπει την υποχρέωση εκ μέρους της Γιουβέντους να αποκτήσει οριστικά το δικαίωμα για τον παίκτη κατά την επίτευξη ορισμένων αθλητικών στόχων κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23. Η συμφωνηθείσα αντιπαροχή για την απόκτηση είναι 28 εκατ. ευρώ, πληρωτέα σε τρία οικονομικά έτη. Επιπλέον, σωρευτικά μπόνους μέχρι 3 εκατ. ευρώ για την επίτευξη περαιτέρω στόχων.»

Kean θα μπορούσε να κάνει το δεύτερο ντεμπούτο του Γιουβέντους μακριά στη Νάπολη στις 12 Σεπτεμβρίου στη Serie A.