Επίσημη: Ο Adama Traore προσχωρεί στη Βαρκελώνη με δάνειο

Η Μπλαουγκράνα επιβεβαιώσει την υπογραφή του Adama Traore σε μια συμφωνία δανείου με μια επιλογή να αγοράσει.

Η Βαρκελώνη ολοκλήρωσε μια συμφωνία για να φέρει πίσω τον πρώην παίκτη της ακαδημίας Adama Traore σε συμφωνία δανείου. Οι Ισπανοί γίγαντες έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν τον παίκτη σε μόνιμη σύμβαση για €30 εκατ. το επόμενο καλοκαίρι.

«Η Βαρκελώνη και ο Wolverhampton Wanderers κατέληξαν σε συμφωνία για το δάνειο του Adama Traore μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022», αναφέρει η επίσημη δήλωση της Barca.

«Το Blaugrana θα αναλάβει την εγγραφή του παίκτη και θα έχει μια ανοιχτή επιλογή αγοράς.

«Η παρουσίαση του Adama Traore ως νέου παίκτη πρώτης ομάδας θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου χωρίς δημόσια συμμετοχή. Η λέσχη σύντομα θα αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.»

Ο Traore εντάχθηκε στην Aston Villa αφού αποχώρησε από την ακαδημία του Barca το 2015. Μετά από μια συναρπαστική πρώτη σεζόν στο Villa Park, ο Ισπανός μέσος μετακόμισε στο Μίντλεσμπρο. Από την πλευρά του πρωταθλήματος ο Traore βρήκε τα πόδια του στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τελικά μετακόμισε στους Λύκους το 2018.

Η Τότεναμ ήταν πρόθυμη να εξασφαλίσει την υπογραφή του Traore αυτό το χειμώνα. Ωστόσο, αποφάσισε να ενταχθεί στη λέσχη νέων του παρά το γεγονός ότι είχε καλύτερη προσφορά μισθού από την πλευρά του βόρειου Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στη λέσχη με πενταετές συμβόλαιο εάν τον υπογράψει μόνιμα. Θα είναι σε θέση να παίξει το δεύτερο ντεμπούτο του για τον Barca όταν αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης σε έναν κρίσιμο αγώνα La Liga στις 6 Φεβρουαρίου.