Επίσημη: Ο Λουίς Ενρίκε φεύγει από την Ισπανία μετά την έξοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα παρατείνει το συμβόλαιο του προπονητή της εθνικής ομάδας Λουίς Ενρίκε, το οποίο λήγει στα τέλη αυτού του μήνα.

Ο Ισπανικός προπονητής Λουίς Ενρίκε θα εγκαταλείψει τη θέση του μετά την έξοδο της εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο τελευταίο στάδιο 16.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα όταν η Ισπανία υπέστη δεύτερη συνεχόμενα τελευταία 16 ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο την Τρίτη. Το Μαρόκο νίκησε τους Ισπανούς με 3-0 στις ποινές αφού τους κρατούσε σε αδιέξοδο 0-0.

Ως εκ τούτου, το RFEF επιβεβαίωσε ότι δεν θα παρατείνει την αναφερόμενη σύμβαση του Enrique ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, η οποία λήγει στα τέλη του 2022. Η ομοσπονδία ευχαρίστησε τον 52χρονο σε ανοιχτή δήλωση την Πέμπτη. Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπογράμμισε επίσης την επιθυμία να ξεκινήσει εκ νέου ένα νέο σχέδιο με στόχο τη συνέχιση της προόδου που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Enrique προπονούσε την ισπανική εθνική ομάδα σε δύο περιόδους μεταξύ 2018 και 2022. Σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο πρώην μάνατζερ της Βαρκελώνης συγκέντρωσε 24 νίκες (D11 L9). Οδήγησε την Ισπανία στους ημιτελικούς του Euro 2020 και στον τελικό του 2021 Nations League, τον οποίο έχασε 2-1 από τη Γαλλία.

Τη στιγμή της σύνταξης, το RFEF δεν έχει ονομάσει αντικαταστάτη του Enrique ως νέο προπονητή.

Αναφορές έχουν πρόσφατα συνδέσει Ισπανία U-21 αφεντικό Luis de la Fuente, πρώην βελγικό διευθυντή Roberto Martinez, και πρώην προπονητής Βαλένθια και Αθλητικός Σύλλογος Marcelino Garcia Toral με τη θέση.

Η Ισπανία επιστρέφει στη δράση στις 25 Μαρτίου για τον προκριματικό του Euro 2024 εναντίον της Νορβηγίας στον όμιλο Α.