Επίσημη: Μπάγερν Μονάχου κάνει την πρώτη μεταφορά τους το 2021

Οι Ευρωπαίοι πρωταθλητές έχουν κάνει την πρώτη τους δραστηριότητα μεταφοράς για το 2021 ανακοινώνοντας μια νέα υπογραφή μεγάλων ονομάτων.

Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε την υπογραφή του Dayot Upamecano σε πενταετή συμφωνία από την RB Leipzig. Ο αμυντικός θα ενταχθεί επίσημα στο σύλλογο κατά την έναρξη της καλοκαιρινής παράθυρης μεταφοράς την 1η Ιουλίου.

Από τη σχετική αφάνεια σε έναν από τους σπουδαίους της Μπουντεσλίγκα, η καριέρα του Οπαμεκάνο ήταν ασυνήθιστη αλλά και γόνιμη. Τον καθόρισε ως έναν από τους πιο συναρπαστικούς νεαρούς υπερασπιστές της RB Leipzig.

Άλλος ένας γύρος εντυπωσιακών παραστάσεων αυτή τη σεζόν τον κατέστησε κορυφαίο στόχο για συλλόγους σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Χασάν Σαλιχαμίντζιτς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Οπαμεκάνο συμφώνησε σε προσωπικούς όρους με τον σύλλογο. Και καθώς οι Βαυαροί σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα απελευθέρωσης των 42,5 εκατ. ευρώ, δεν απαιτούνται διαπραγματεύσεις με τη Λειψία.

«Ο Dayot Upamecano (22, RB Leipzig) θα παίξει για την FC Bayern Munich από την 1η Ιουλίου 2021,» διάβασε μια δήλωση της λέσχης.

«Ο αμυντικός παίκτης και οι Γερμανοί πρωταθλητές ρεκόρ συμφώνησαν σε πενταετή συνεργασία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026.»

Ο Σαλιχαμίντζιτς πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να υπογράψουμε τον Νταγιότ Οπαμεκάνο για την Μπάγερν Μύνχεν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Dayot θα είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας μας τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν συνομιλίες μεταξύ Ουπαμεκάνο και Μπάγερν προς το τέλος του παραθύρου μεταφοράς του Ιανουαρίου. Οι Γερμανοί γίγαντες περίμεναν ανταγωνισμό, ιδιαίτερα από την πλευρά της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά έκαναν αρκετά για να τον πείσουν.

Το κέντρο πίσω γίνεται η πρώτη επιβεβαιωμένη μεταφορά του συλλόγου του 2021.