Επίσημη: Μίλαν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

Οι Rossoneri έχουν γίνει η τελευταία πλευρά για να απομακρυνθούν από την προτεινόμενη αποσχισμένη Super League.

Η AC Milan έγινε η τρίτη ομάδα μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης και αντιπάλους της Inter Milan να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Super League την Τετάρτη.

Η απόσυρση του Μιλάνου σημαίνει ότι μόνο δύο ομάδες παραμένουν πλέον από τις αρχικές 12 — οι ισπανικές πλευρές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Δεδομένου του πόσο γρήγορα οι ομάδες έχουν κάνει U-στροφή στην αρχική τους απόφαση, μπορεί να αναμένεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την FC Barcelona, καθώς και από δηλώσεις που ανακοινώνουν τις εξόδους τους από το διαγωνισμό σύντομα.

Μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Μιλάνου έλεγε: «Δεχτήκαμε την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα Super League με την πραγματική πρόθεση να προσφέρουμε τον καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και προς το συμφέρον του συλλόγου και των δικών μας οπαδών.

«Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά η εξέλιξη είναι απαραίτητη για την πρόοδο και οι δομές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν εξελιχθεί και αλλάξει κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

«Ωστόσο, οι φωνές και οι ανησυχίες των οπαδών σε όλο τον κόσμο έχουν σαφώς εκφραστεί για τη Super League, και η AC Milan πρέπει να είναι ευαίσθητη στη φωνή εκείνων που αγαπούν αυτό το υπέροχο άθλημα.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε ένα βιώσιμο μοντέλο για το ποδόσφαιρο».