Επίσημη: Η Henderson υπογράφει νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία στο Λίβερπουλ

Μετά από μήνες αβεβαιότητας για το μέλλον του, ο Χέντερσον έγινε ο έκτος παίκτης του Λίβερπουλ που υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 για να θέσει τέλος στις αμφιβολίες για το μέλλον του στο Λίβερπουλ.

Ο καπετάνιος Reds γίνεται ο έκτος παίκτης να δεσμεύσει το μέλλον του στο σύλλογο μετά τον Βίρτζιλ βαν Ντικ, Άλισον Μπέκερ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο και Άντι Ρόμπερτσον.

Οι συνομιλίες μεταξύ Λίβερπουλ και Χέντερσον, των οποίων η προηγούμενη συμφωνία θα είχε λήξει το 2023, ξεκίνησαν με αργό ρυθμό. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προχωρήσουν τα πράγματα, προκαλώντας ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους. Το Παρίσι Σεν Ζερμέν, το Ατλέτικο Μαδρίτης, ακόμα και η Άρσεναλ συνδέονταν με καλοκαιρινές κινήσεις.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις επιτάθηκαν μόλις τελειώσει το Euro 2020 και ο Henderson έχει δεσμευτεί να παρατείνει την πολύχρονη παραμονή του στο Anfield.

«Είναι προφανώς μεγάλη τιμή και υπερήφανη που συνεχίζω το ταξίδι που έχω ήδη διανύσει εδώ. Είναι εκπληκτικό να τα καταφέρνεις επιτέλους και να επικεντρώνεσαι στο να κοιτάς μπροστά και στο τι μπορεί να έχει το μέλλον», είπε ο μέσος στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Είμαι σε διαφορετικό μέρος, φυσικά, ως παίκτης και ως άτομο, από την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα. Έμαθα και μεγάλωσα πολλά με τον καιρό μου εδώ, και πρέπει να ευχαριστήσω πολύ κόσμο γι’ αυτό.

«Αγάπησα κάθε λεπτό της. Ακόμα και όταν κοιτάζω πίσω στις δύσκολες στιγμές, εξακολουθούσα να απολαμβάνω να είμαι μέρος αυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όσο περισσότερο μπορώ να το κάνω αυτό, τόσο το καλύτερο για μένα. Θέλω να μείνω εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Πάντα το έλεγα αυτό.

«Το να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι είναι απίστευτο για μένα και την οικογένειά μου, και ελπίζω οι οπαδοί και η ομάδα να αισθάνονται το ίδιο.»

Η Λίβερπουλ ελπίζει επίσης να συνδέσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ με ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025, όπως ο Χέντερσον.