Επίσημη: Η Σεβίλλη αποχωρεί από τον αγώνα για να κερδίσει τη La Liga

Με ένα τελικό γκολ από την Inaki Williams, η Αθλητική Λέσχη Μπιλμπάο έκανε τη Σεβίλλη να εγκαταλείψει τον αγώνα για να κερδίσει την ισπανική La Liga αυτή τη σεζόν.

Η τελευταία έκταση της Σεβίλλης της σεζόν στην ισπανική La Liga ήταν όμορφη, ενώ διήρκεσε, αλλά τελικά τελείωσε σήμερα. Πριν από ένα κρίσιμο Σαββατοκύριακο μπροστά τους, έπρεπε να κερδίσουν στο σπίτι απόψε ενάντια στον Αθλητικό Σύλλογο Μπιλμπάο. Αν κατάφεραν αυτό το κατόρθωμα, είχαν πιθανότητες να κερδίσουν άλλη μια νίκη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη Κυριακή. Πριν την έναρξη, η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε ακόμα πραγματικές πιθανότητες να κερδίσει το τουρνουά για δεύτερη φορά στη μακρά ιστορία της.

Αλλά δεν έχουν αποδείξει ότι έχουν ό, τι χρειάζεται για να θεωρηθεί μέρος του πραγματικού ανταγωνισμού για να άρει αυτόν τον τίτλο μέχρι το τέλος της σεζόν. Τελικά, ήταν βέβαιο ότι θα συντριβούν κατά τη διάρκεια των τελικών αγώνων της La Liga. Παρόλο που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για το μεγαλύτερο μέρος των 90 λεπτών εναντίον του Μπιλμπάο, το εμφιαλώνουν στο τέλος. Ένα όμορφο σόλο γκολ από την Inaki Williams ήταν ο καταλύτης που εμπόδισε τη Σεβίλλη να κρατήσει τις ελπίδες τους ζωντανές.

Μπορούν ακόμα να νικήσουν την Ρεάλ Μαδρίτης;

Τώρα που δεν αγωνίζονται πια για τον τίτλο, το μόνο που έχει η Σεβίλλη είναι η τιμή να αμυνθεί ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια νίκη εναντίον του Los Blancos στο στάδιο Ramon Sanchez Pizjuan την επόμενη Κυριακή θα αποτρέψει και την ομάδα του Ζιντάν να κερδίσει τον τίτλο. Αν συμβεί αυτό, ο αγώνας θα αφήσει μόνο Βαρκελώνη και Ατλέτικο Μαδρίτης στον αγώνα. Αυτά είναι όλα τα κίνητρα που έχουν για την επόμενη Κυριακή μετά το σημερινό απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Όλοι οι υποστηρικτές της Sevilla FC πρέπει να είναι υπερήφανοι για ό, τι έκανε η ομάδα τους αυτή τη σεζόν. Δεν σηκώθηκαν μόνο για να παραμείνουν μέρος της συζήτησης μέχρι το τέλος του τουρνουά. Αλλά πήραν επίσης έναν ιστορικό αριθμό σημείων που δεν είχαν φτάσει ποτέ πριν στη μακρά ιστορία τους. Η Sevilla FC μπορεί να βελτιωθεί μόνο μετά τα επιτεύγματά τους σε όλη αυτή την εκστρατεία. Μια νίκη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη Κυριακή μπορεί να σημαίνει τον κόσμο για όλους τους υποστηρικτές του συλλόγου.