Επίσημη: Η Λίβερπουλ κάνει συμφωνία για αμυντικό 36 εκατομμυρίων λιρών

Οι Ρίντς έχουν ήδη ξεκινήσει τις δουλειές τους πριν από την καλοκαιρινή μεταφορά υπογράφοντας νέο αμυντικό.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε συμφωνία με την RB Leipzig να υπογράψει την Ibrahima Konate με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο.

Μετά από πολλές εικασίες που συνδέουν τον 22χρονο με μια μετακόμιση στο Άνφιλντ, οι Ρεντς ενεργοποίησαν τελικά τη ρήτρα απελευθέρωσης των 36 εκατομμυρίων λιρών στη Λειψία για να τον υπογράψουν πριν από τη σεζόν 2021/22.

Ο Jurgen Klopp είναι ενθουσιώδης με τον Konate από τότε που αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα νέο κέντρο πίσω. Ο αμυντικός του Μπράιτον Μπεν Γουάιτ και ο πρωταγωνιστής της Μασσαλίας Duje Caleta-Car ήταν επίσης στην λίστα προεπιλογής του.

Αλλά ο διευθυντής του Λίβερπουλ έχει τον κορυφαίο στόχο του και ο Konate είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που συμμετέχω σε μια τόσο τεράστια λέσχη όπως το Λίβερπουλ», ανέφερε ο Γάλλος στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για μένα και την οικογένειά μου και ανυπομονώ πραγματικά να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες, το προσωπικό και να ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο.

«Αυτή τη στιγμή, επικεντρώνομαι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 με τη Γαλλία, αλλά μετά από αυτό το διαγωνισμό γνωρίζω ότι θα συμμετάσχω σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και αυτό μου δίνει ένα μεγάλο συναίσθημα.

«Έχω εργαστεί πολύ σκληρά για πολλά χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους στην RB Leipzig και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα εκεί — τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό και ιδιαίτερα τους οπαδούς.

«Η υποστήριξή σας με βοήθησε να μεγαλώσω κατά τη διάρκεια του χρόνου μου εκεί και να γίνω όχι μόνο καλύτερος παίκτης, αλλά καλύτερος άνθρωπος και θα είμαι πάντα ευγνώμων γι ‘αυτό».