Επίσημη: Άρσεναλ υπογράψει Ramsdale σε μακροπρόθεσμη συμφωνία

Το αγγλικό shot-stopper φτάνει τελικά στα Εμιράτα σε μια συμφωνία που σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσε να ανέλθει σε 30 εκατομμύρια λίρες.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε ότι εξασφάλισαν τις υπηρεσίες του Άαρον Ράμσντεϊλ από το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ramsdale γίνεται η πέμπτη υπογραφή της Άρσεναλ του καλοκαιριού και η δεύτερη σε λιγότερο από 12 ώρες μετά τον Martin Odegaard, του οποίου η μεταφορά ανακοινώθηκε την Παρασκευή το πρωί.

Οι Gunners υπέγραψαν τον τερματοφύλακα με μια αρχική αμοιβή 24 εκατομμυρίων λιρών, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 6 εκατομμύρια λίρες επιπλέον με μπόνους και διάφορα πρόσθετα, όπως εμφανίσεις πρώτης ομάδας, διεθνή καπέλα και ευρωπαϊκή συμμετοχή, σύμφωνα με πηγές.

Το Ramsdale αρχικά θα χρησιμεύσει ως back-up για τον Νο.1 Bernd Leno της Arsenal στην αρχή και μπορεί να αναμένεται να ανταγωνιστεί μαζί του για μια κανονική θέση εκκίνησης αργά ή γρήγορα.

Ένα μέρος της επίσημης δήλωσης στην ιστοσελίδα της Arsenal αναφέρει: «Ο τερματοφύλακας Aaron Ramsdale μας προσχώρησε σε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο από την Sheffield United.

«Ο 23χρονος, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα Euro 2020 της Αγγλίας, έχει εκπροσωπήσει την Αγγλία σε όλα τα επίπεδα από κάτω των 18 έως κάτω των 21 ετών και ήταν παίκτης του Sheffield United της χρονιάς την περασμένη σεζόν.

«Ο Ααρών θα φορέσει το νούμερο 32 πουκάμισο.

«Η μεταφορά υπόκειται στην ολοκλήρωση των κανονιστικών διαδικασιών, οπότε ο Ααρών θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Κυριακής εναντίον της Τσέλσι.»