Επίσημη: Άρσεναλ δεσμεύει πολλά υποσχόμενο νεαρό σε μια νέα συμφωνία

Μετά από μήνες αβεβαιότητας, η Άρσεναλ επιβεβαίωσε ένα νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για τον Balogun.

Ο Folarin Balogun υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Arsenal, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα διαρκέσει μέχρι το 2025.

Ο 19χρονος είναι προϊόν της διάσημης ακαδημίας Hale End της Άρσεναλ. Είναι μέλος του συλλόγου από την ηλικία των οκτώ ετών, πρωταγωνίστησε σε επίπεδο νεολαίας και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Φεβρουάριο του 2019.

Αλλά ο επιθετικός που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη έχει κάνει μόνο έξι εμφανίσεις σε ανώτερο επίπεδο, όλες από τις οποίες κατέληξαν στο Mikel Arteta αυτή τη σεζόν στο Europa League και το Κύπελλο Αγγλικής.

Παρά το γεγονός ότι σπάνια παίζει Balogun αυτή τη σεζόν, Arteta ήταν σίγουροι για μια νέα συμφωνία και είναι στην ευχάριστη θέση να το έχουν σε στυλό και χαρτί.

«Είμαστε εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τη Flo αυτή τη σεζόν», δήλωσε ο αρχηγός των Gunners στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Έχει δείξει συνεχώς τη φυσική του ικανότητα σε πολλές προπονήσεις μαζί μας και έχουμε εντυπωσιαστεί εξίσου με την πρώιμη ένταξή του στην πρώτη ομάδα τις ημέρες του αγώνα.

«Μας έχει δώσει αναλαμπές με τις παραστάσεις και φυσικά με τα δύο γκολ του ήδη για την πρώτη ομάδα.

«Η σκληρή δουλειά ξεκινά εδώ για τον Flo και όλοι ανυπομονούμε να στηρίξουμε και να συνεργαστούμε μαζί του τα επόμενα χρόνια».

Το Balogun έχει παίξει ως επί το πλείστον στο Premier League 2 αυτή τη σεζόν, παρέχοντας εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε 17 εμφανίσεις.

Με την κύρια εστίαση της Arsenal να στραφεί στο Europa League αυτή την εβδομάδα, θα ελπίζει για μια ευκαιρία στην κορυφαία κατηγορία Αγγλικών πριν τελειώσει η σεζόν.