Εξηγώντας τη νέα συμφωνία εισφοράς εισοδήματος της ισπανικής La Liga

Ήρθε η ώρα να εξηγήσουμε την απόφαση της Λα Λίγκα να δεχτεί μια νέα συμφωνία εισφοράς εισοδήματος με το επενδυτικό ταμείο της CVC. Τι συνεπάγεται αυτό;

Ο πρόεδρος της La Liga Javier Tebas μόλις πήρε μια θεμελιώδη απόφαση για να σώσει το τουρνουά και το ισπανικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός έχει εκτοπιστεί από την Premier League και την Bundesliga λόγω σαφών οικονομικών ζητημάτων. Πολλοί από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ισπανία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε οικονομικό επίπεδο με κρατικούς συλλόγους, όπως η PSG ή η Manchester City.

Αυτό ώθησε ακόμη και τους τρεις μεγάλους συλλόγους της χώρας να συμφωνήσουν αρχικά στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League. Αλλά η προσπάθεια του Φλορεντίνο Περέζ δεν λειτούργησε και τσάντισε μόνο την UEFA. Ο Πρόεδρος Χαβιέ Τεμπάς άρχισε να ψάχνει επιλογές για να χτίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ της La Liga και των μεγαλύτερων συλλόγων. Φαίνεται ότι βρήκε τελικά τον τέλειο τρόπο για να το κάνει αυτό μέσω ενός μεγάλου επενδυτικού ταμείου. Η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα σήμερα και θα σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Η La Liga λαμβάνει ενέσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ για τους συλλόγους.

Μετά το Ταμείο Επενδύσεων CVC έκανε μια ενδελεχή ανασκόπηση της αξίας της La Liga στο χρηματιστήριο. Αποτίμησαν συνολικά 24,25 δισ. ευρώ και αποφάσισαν να αγοράσουν το 10% του συνόλου του ιδρύματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν 2,7 δισ. ευρώ σε ρευστό χρήμα, το οποίο θα διατεθεί κυρίως σε όλους τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας. Διαπιστώθηκε ότι η FC Barcelona θα λάβει 270 εκατομμύρια ευρώ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει 261 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να βοηθήσει και τους δύο συλλόγους να βελτιώσουν την οικονομία τους και να πληρώσουν προηγούμενα χρέη.

Η La Liga έκανε την ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της: «Η LaLiga ανακοινώνει μια στρατηγική συμφωνία που ονομάζεται «Boost LaLiga» με το κορυφαίο παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο CVC, το οποίο θα δει μια εισφορά μετρητών 2,7 δις ευρώ στον διαγωνισμό και τους συλλόγους του. Αυτό το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα από την Εκτελεστική Επιτροπή του πρωταθλήματος (Comisión Delegada), θα παράσχει στη LaLiga και στους Clubs όλους τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσουν τη στρατηγική μετασχηματισμού της ώστε να γίνει ένας κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στην αγορά ψηφιακής ψυχαγωγίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και μεταμορφώνοντας την εμπειρία των οπαδών.»