Εξηγώντας την τρομερή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με μια εκρηκτική έκθεση, αφήσαμε λίγο χρόνο για να εξηγήσουμε την τρομερή οικονομική κατάσταση της FC Barcelona και τις σημαντικές επιπτώσεις της.

Η FC Barcelona βρίσκεται σήμερα σε μια τρομερή οικονομική κατάσταση που δεν έχουμε δει ποτέ πριν από την καταλανική λέσχη. Ιστορικά, ήταν μια λέσχη που πάντα αγωνιζόταν να παραμείνει στη ζωή κατά τη διάρκεια των ταραγμένων εποχών. Κάθε φορά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη ροή χρημάτων, οι Μπλαουγκράνα πάντα πήγαιναν για δάνειο είτε με τοπικές είτε διεθνείς τράπεζες. Αλλά η παγκόσμια πανδημία κατέστησε τον θεσμό φέτος και έφερε στο φως παλιές διοικήσεις.

Όπως φαίνεται, ο Josep Maria Bartomeu και ο Sandro Rossell έφυγαν από το κλαμπ με ένα τεράστιο χρέος που θα μπορούσε να τους ωθήσει στην άκρη. Αν δεν κάνουν κάτι επειγόντως γι’ αυτή την κατάσταση, η Βαρκελώνη κινδυνεύει να εξαφανιστεί ως ποδοσφαιρική ομάδα. Υπάρχει μια πρόσφατη έκθεση που περιγράφει όλα τα προβλήματα που έχει η Βαρκελώνη και πόσα χρήματα χρωστάνε ως θεσμός.

Αυτό είναι το έργο του Μπαρτομέου και του Ρόσελ.

Σύμφωνα με την καταλανική ραδιοφωνική εκπομπή «Que T’hi Jugues», το χρέος της FC Barcelona φτάνει τα €1.173 εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα, ο σύλλογος πρέπει να πληρώσει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ μόνο σε μισθούς και κανείς δεν ξέρει πώς θα το κάνει. Υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα που η Βαρκελώνη απλά δεν μπορεί να ξεφύγει. Το ένα είναι να πουλήσουν όλους τους καλύτερους παίκτες τους για σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να σώσουν τον σύλλογο και να χρησιμοποιήσουν περισσότερους παίκτες της ακαδημίας.

Ο άλλος τρόπος για να σώσετε τη Βαρκελώνη είναι να πουλήσετε τον σύλλογο στον πλειοδότη και να μεταμορφωθείτε σε κλαμπ όπως το Manchester City ή το PSG. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος γύρω από αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Η Βαρκελώνη πρόκειται να διαλυθεί. Ο Josep Maria Bartomeu και ο Sandro Rossell πήραν αποφάσεις που φεύγουν από αυτό το κλαμπ για να εξαφανιστούν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.