«Εξακολουθώ να συμφωνώ» — Ο Koeman εξηγεί την απόφαση μεταφοράς του Suarez της Βαρκελώνης

Ο διευθυντής της FC Barcelona έδωσε μια ρεαλιστική εκτίμηση της απόφασης του συλλόγου να πωλήσει το Suarez σε έναν άμεσο αντίπαλο στη LaLiga.

Ο Ronald Koeman παραδέχθηκε ότι θα ήταν καλύτερο για τη Βαρκελώνη αν ο Luis Suarez εντάχθηκε στη Γιουβέντους αντί για το Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά υποστηρίζει την απόφαση του συλλόγου να επικυρώσει την έξοδο του επιθετικού.

Ο Σουάρεζ είχε μια αξιοσημείωτη εξαετή θητία στο Καμπ Νόου. Έγινε ο δεύτερος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Βαρκελώνης, μαζί με τον Cesar Rodriguez, σε 195 γκολ σε 283 εμφανίσεις και κέρδισε 13 μεγάλες διακρίσεις.

Παρά τα επιτεύγματά του, η Βαρκελώνη ξεφορτώθηκε τον Suarez λίγο μετά το διορισμό του Koeman ως διευθυντή το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ουρουγουανός εμφανίστηκε στο χείλος μιας αιφνιδιασμένης κίνησης στη Γιουβέντους. Ωστόσο, εν μέσω ενός υποτιθέμενου σκανδάλου εξαπάτησης σε τεστ γλώσσας για απόκτηση ιταλικής υπηκοότητας, η μεταφορά κατέρρευσε.

Στη συνέχεια, ο Suarez υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Atletico και τα κατορθώματά του στην ισπανική πρωτεύουσα βοήθησαν τους άνδρες του Diego Simeone να μετακινηθούν 10 πόντους πάνω από τη Βαρκελώνη στην κορυφή της LaLiga με ένα παιχνίδι στο χέρι.

«Είναι μέρος της δουλειάς σας», δήλωσε ο διευθυντής της Μπλαουγκράνα Koeman στην καλοκαιρινή έξοδο του Suarez.

«Μιλάς στο κλαμπ — και όταν ήρθα ως προπονητής στη Βαρκελώνη, είχαμε τις απόψεις μας και είχα τις πληροφορίες από το κλαμπ — και τελικά παίρνεις αποφάσεις.

«Πρέπει να πάρεις αυτές τις αποφάσεις γιατί αν πάνε καλά τότε είναι εντάξει, αλλά αν δεν πάει καλά, τότε πρέπει να γίνει ο δικός μου τρόπος και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

«Αλλάζουμε και φυσικά, θα ήταν καλύτερα ο Λουίς Σουάρεζ να υπογράψει για τη Γιουβέντους αντί για την Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή είναι ακόμα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Αλλά αυτού του είδους την απόφαση, έπρεπε να την πάρουμε, πολύ δύσκολες, αλλά να δείξουμε σεβασμό στον παίκτη, και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Και εξακολουθώ να συμφωνώ με αυτό που κάναμε εκείνη την εποχή».