Ενημέρωση της Βαρκελώνης για τον τραυματισμό στο γόνατο του Φιλ Κουτίνιο

Καθώς ελπίζαμε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει πριν το τέλος της σεζόν, η FC Barcelona μόλις πρόσφερε μια νέα ενημέρωση για τον τραυματισμό στο γόνατο του Φιλ Κουτίνιο.

Η νέα ενημέρωση της FC Barcelona για τον τραυματισμό στο γόνατο του Phil Coutinho δεν είναι καλή, ο άνθρωπος αναμενόταν να επιστρέψει πριν από το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, η ανάρρωση δεν πήγε όπως αναμενόταν και ο Φιλ θα χρειαστεί δεύτερη επαγγελματική γνώμη. Όταν τραυματίστηκε εναντίον του Eibar στις 29 Δεκεμβρίου, αρχικά πιστεύεται ότι ανακάμπτει μέσα σε τρεις μήνες. Ωστόσο, πήρε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση στις αρχές του 2021 και παρέτεινε το χρόνο ανάρρωσης.

Στην τελευταία ενημέρωση από τους γιατρούς, φαίνεται ότι ο Κουτίνιο δεν έχει την ανάρρωση που περίμενε και έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις. Ο σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του: «Ο πρώτος παίκτης της ομάδας Philippe Coutinho φεύγει για τη Βραζιλία για ιατρική θεραπεία για τραυματισμό στο γόνατό του. Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου σε ένα παιχνίδι στο Camp Nou εναντίον του Eibar. Ο Philippe Coutinho έχει παίξει 90 παιχνίδια για την FC Barcelona, σκοράροντας 24 γκολ, τρία εκ των οποίων έχουν έρθει αυτή τη σεζόν».

Ο Λαπόρτα δεν θα μπορέσει να πουλήσει τον Κουτίνιο.

Αυτή η νέα οπισθοδρόμηση αντιπροσωπεύει επίσης ένα τεράστιο εμπόδιο στα σχέδια μεταφοράς της Joan Laporta για το επόμενο καλοκαίρι. Ο Κουτίνιο ήταν ένας από τους υψηλού προφίλ παίκτες που υποτίθεται ότι θα άφηναν κάποια χρήματα στο κλαμπ με μια μεταφορά σε μια νέα λέσχη. Ωστόσο, η πώληση του βραζιλιάνικου αστεριού ενώ είναι τραυματισμένος είναι πρακτικά αδύνατη αυτή τη στιγμή. Οι πρόωρες προβλέψεις δείχνουν ότι ο Κουτίνιο δεν θα μπορέσει να παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αυτό δεν αφήνει καμία πιθανότητα για Laporta να τον χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί λόγω της αδράνειας του. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Βαρκελώνη είναι να περιμένει και να δει πόσο καλά θα αναρρώσει από αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό. Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος του στη Βραζιλία θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στο επίπεδο που τον έφερε στο επίπεδο ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Διαφορετικά, το Coutinho θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο flop μεταφοράς στην ιστορία της FC Barcelona.