«Είναι χειρότερο από ό, τι νόμιζα» — η Laporta ανοίγει στα οικονομικά της Βαρκελώνης

Η πρόεδρος της FC Barcelona Joan Laporta έκανε μια ανησυχητική ομολογία για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ο Joan Laporta παραδέχτηκε ότι τα οικονομικά της Βαρκελώνης βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι περίμενε, ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση του συλλόγου.

Ο 58χρονος αντικατέστησε τον Josep Maria Bartomeu για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Βαρκελώνης το Μάρτιο. Αποφάσισε να τιμήσει το υπόλοιπο έτος που απομένει στο συμβόλαιο του προπονητή Ronald Koeman, καλωσόρισε τέσσερις νέους παίκτες και ανακοίνωσε σχέδια να προσθέσει άλλα «τρία ή τέσσερα» φρέσκα πρόσωπα στην ομάδα μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, το πιο πιεστικό ζήτημα είναι η διαχείριση του αναφερόμενου χρέους της Βαρκελώνης ύψους σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν επίσης ανωμαλίες, οι οποίες πιθανώς σχετίζονται με το περίφημο σκάνδαλο «Barcagate» — όπου το προηγούμενο συμβούλιο προέβη σε πληρωμές σε τρίτες επιχειρήσεις.

«Η λέσχη είναι χειρότερη από ό, τι περίμενα και περίμενα να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση», δήλωσε η Laporta στη Λα Βανγκαρντία.

«Υπάρχουν κάποιες συμβάσεις που μας περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να εξηγηθούν [από το προηγούμενο συμβούλιο] και δεν θα αποκλείσω κανένα μέτρο.

«Όλα θα εξηγηθούν γιατί αλλιώς θα ήμασταν συνεργοί. Οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται πάντα στα συμβόλαια.»

Το να έχεις το υψηλότερο μισθό στην Ευρώπη δεν βοηθάει τα πράγματα. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες δέχονται μέτρα όπως περικοπή μισθών τριών μηνών πέρυσι στη μέση της πανδημίας, ο σύλλογος συνεχίζει να αγωνίζεται με τους μισθούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Laporta εξασφάλισε δάνειο 100 εκατ. ευρώ από Αμερικανική επενδυτική τράπεζα για να βοηθήσει στην εξόφληση ανεξόφλητων χρεών προς τους παίκτες τον Μάιο.

Αρκετοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Philippe Coutinho και Samuel Umtiti, θα μπορούσαν επίσης να φύγουν για να βοηθήσουν στη μείωση του μισθολογικού λογαριασμού. Ο Λάιονελ Μέσι, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να δεχτεί μια περικοπή για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

«Έχουμε βρεθεί με μια ομάδα με ξεπερασμένους μισθούς και θα πρέπει να ζογκλέρ», συνέχισε ο Laporta.

«Οι υπάρχουσες συμβάσεις μπορούν να αλλάξουν ή να αναδιαρθρωθούν, και στη συνέχεια υπάρχουν δραστικά μέτρα που θα θέλαμε να μην χρειαστεί να λάβουμε. Τίποτα δεν αποκλείεται για το καλό της Βαρκελώνης.

«Μεταξύ των μισθών και των αποσβέσεις έχουμε ένα ποσό 650 εκατομμυρίων, το οποίο είναι περισσότερο από το εισόδημα του συλλόγου. Αυτοί οι μισθοί είναι ξεπεραμένοι».